mszp.hu | Belföld
2022. február 19. 16:42

A magyar ápolók napjára

Február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján mondunk köszönetet mindazoknak, akik nap mint nap erejükön felül nyújtanak segítséget a betegeknek.

Megbecsülés és tisztelet illeti őket, de ezekben a különleges időkben még inkább kijár az elismerés azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen!

Az elmúlt időszak megmutatta, mennyire fontos, hogy kellő számú és megfelelően képzett szakember legyen a kórházakban. A Fidesz-kormány azonban az egészségügy területén a már meglévő kritikus létszámhiány ellenére is áterőltette az új szolgálati jogviszonyt, amivel több ezer dolgozót üldözött el a teljesítőképessége határán levő magyar egészségügyből. Sőt a kormány még át is verte és meg is alázta a maradókat, mivel a szakdolgozóknak az új jogviszonyból fakadó szigorításokért nemhogy bérkompenzáció nem járt, de még fizetéscsökkenéssel is szembesülniük kellett.

Mindezek ellenére mégis vannak, akik vállalják a szolgálatot. Az ápolók bebizonyították, hogy a rendkívül rossz körülmények között is, még a legnagyobb bajban is számíthat rájuk az egész ország. Éppen ezért köszönet és hála illet meg mindenkit, aki vállalja ezt a hivatást.

Az Egységben Magyarországért kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, ezért a kormányváltást követően el fogja törölni az egészségügyi szolgálati jogviszonyt és újra önálló egészségügyi minisztériumot fog létrehozni. Bővíteni kell a szakdolgozók számát és javítani kell a munkájuk feltételeit. A szakdolgozók elvándorlásának és pályaelhagyásának megakadályozása érdekében olyan béremelést kell biztosítani valamennyi egészségügyi dolgozó számára, amely kifejezi megbecsülésüket, és lehetővé teszi a tisztességes megélhetést.

MSZP
Bővebb információ: