mszp.hu
2019. október 01. 11:58

A magyar bérek továbbra is a sor végén kullognak az unióban

Hiába számol be a KSH időről időre győzelmi jelentéseiben a hazai bérek emelkedéséről, miközben a magyar fizetések a sor végén kullognak Európában. A környező országokban emelkednek a bérek, de Magyarországon csak a szavak szintjén nő a jólét, hiszen a dolgozók kétharmada csak a hírekben hall a növekedésről, mert a bankszámlájukon ennek már nincs nyoma.
Ennek a következménye a jelentős szakemberhiány, hiszen a szomszédos országokban elérhető magasabb fizetések és a jobb élet reményében már több százezer dolgozó ember hagyta el Magyarországot.

Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra munkásai mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a kormány sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.

Az MSZP ezért egyetért a szakszervezetek béremelésre vonatkozó követelésével, és továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat.

2019. október 13-án erről is véleményt mondhatunk, és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: szabad városokból újjá fogjuk építeni a dolgozó embereket is megbecsülő szabad Magyarországot.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke