mszp.hu | Belföld
2020. június 15. 17:04

A magyar családok üdültetésének támogatásához nyújtott be javaslatot az MSZP

A magyar családok üdültetésének támogatásához nyújtott be javaslatot az MSZP
A szocialisták kiállnak a magyarok mellett, hogy a turizmusfejlesztésre felszabadított pénzből kvóta alapján jusson a magyar családoknak is.

Ehhez hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP, jelentette be online sajtótájékoztatón Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten.

A kormány úgy döntött, sok százmilliárd forintot különít el turizmusfejlesztés céljára, elsősorban azért, hogy külföldi vendégeket vonzzon hazánkba. A következő tíz évben 600 milliárd forint kerül szétosztásra közpénzekből, vissza nem térítendő támogatásként, ismertette Molnár Zsolt. „Nagyon fontos, hogy a mi adóforintjainkból fejlesztik kormányközeli vállalkozók a magyar turizmust, ezért fel kell tenni néhány kérdést” – hívta fel a figyelmet.

„Az első, hogy ha az ország mindenkié, kisajátíthatja-e vajon egy szűk kör? A második, hogy rendben van-e, hogy ennyi adóforintot kizárólag erre a célra fordítanak, pláne, ha előre lehet tudni, hogy ki nyerik ezeket a pályázatokat”?

A szocialista politikus elmondta, hétfőn a Magyar Szocialista Párt elnökével, Tóth Bertalannal közös javaslatot nyújtottak be, A mai napon törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP, amely a szálláshelyek számára kötelezővé tenné, hogy vissza nem térítendő támogatások esetén a kapott támogatás felét vendégéjszakaként bocsássák a következő tíz évben magyar családok rendelkezésére, hogy ne csak kiváltságosok vagy külföldiek jussanak el a Mátrába, vagy épp a Balatonhoz.

„Nagyon fontos, hogy az adófizetők pénzével gondosan gazdálkodjanak. Ezért azt javasoljuk, hogy jöjjön létre egy nemzeti üdültetési alap, amely mindig megpályáztatja ezeket a vendégéjszakákat. A mi javaslatunk szerint 10%-os önrésszel lehet pályázni ezekre a szálláshelyekre” – ismertette Molnár a célt.

„Ennek a programnak a következő évtizedekre van lehetősége, van támogatottsága, van rá adókeret! Javaslatunk szerint a szálláshelyeknek10-15 évre elosztva időarányosan minden hónapban fel kell ezeket a vendégéjszakákat ajánlani a Nemzeti Üdültetési Alapnak, akik nyilvános pályázaton hirdetik ezt meg a magyar családok számára” – mutatta be az MSZP-s elképzelést.

Hozzátette, „Nagyon bízunk benne, hogy az Országgyűlés a nyilvánvaló fideszes többség ellenére tárgysorozatba veszi, és érdemi döntés fog születni ezzel kapcsolatosan. Ne feledjük: ahogy a közpénz, ami adóforint, mindenkié, úgy ezek a szálláshelyek, ezek a szállodák és ezek a természeti értékek is közös kincseink”!

Kapcsolódó párttagok