MTI/mszp.hu
2017. március 01. 14:18

A magyar kormány jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot

A magyar kormány jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot
A kormány álságos és cinikus a határőrizeti területen lefolytatott eljárások szigorításával kapcsolatos törvénymódosításnál és a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításánál - mondta Harangozó Tamás, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának MSZP-s alelnöke a testület szerdai ülése után.

A politikus jelezte: ezért mind a két napirendi pont megszavazásánál tartózkodott.

Azt mondta, cinikusnak tartja a kormány hivatkozását, amely szerint a magyar emberek biztonsága miatt szükségesek ezek az intézkedések, amelyeknek az a céljuk, hogy jogosulatlanul senki ne léphessen be az országba. Eközben a miniszterelnök kedvéért vízumot kapott Pharaon - a közelmúltban elhunyt szaúdi üzletember -, a moszkvai "vízumgyárban" négyezret adtak ki, és Ukrajnában is ezrével kapnak vízumot arra nem jogosultak - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy mindez óriási biztonsági kockázat.

Továbbra is a magyar kormány jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot - közölte.

A politikus elmondta, hogy az ülés zárt részén közbeszerzés alóli mentesítésekről döntöttek. Megjegyezte: ebben a ciklusban már több mint 100 milliárd forintnyi mentesítésről döntöttek, ugyanakkor a Belügyminisztérium "példátlan módon" eggyel sem számolt még el, holott a beszerzés lezárultával ezt meg kellett volna tennie. Hozzátette: Kósa Lajos fideszes bizottsági elnök arról tájékoztatott, hogy a Belügyminisztérium még ebben a hónapban a bizottság elé viszi az elszámolásokat.

Harangozó Tamás jelezte: minden olyan közbeszerzés alóli mentesítést megszavazott, amely a rendőri végrehajtói állomány technikai feltételeit bővíti, a kerítés további építéséről szóló előterjesztéseknél azonban tartózkodott. Ennek az az oka, hogy a több mint 25 milliárd forintért tovább épülő kerítés költségeiben továbbra sincs benne - és nem is akarják beletenni - a határon szolgálatot teljesítők méltatlan munkakörülményeinek "normálissá alakítását" - mondta.

A politikus jelezte: kezdeményezi, hogy a bizottság hallgasson meg beszámolót a Matolcsy György jegybankelnök által említett "összeesküvésről", valamint a honvédség eszközbeszerzéseiről is.

Kapcsolódó párttagok