mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. augusztus 19. 22:16

A magyar külügyminiszter ingyen nyaralt egy milliárdos vállalkozó luxusjachtján?

A magyar külügyminiszter ingyen nyaralt egy milliárdos vállalkozó luxusjachtján?
Szijjártó Péter nem kerülheti el a válaszadást az adriai luxusnyaralásával kapcsolatban miután olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint az általa használt jacht napi bérleti díja 10 millió forint. A külügyminiszter ugyanis a vagyonnyilatkozata alapján legálisan még egy egynapos adriai luxushajókázást sem tudna kifizetni.

Ezek alapján pedig felmerül a gyanú, hogy a magyar kormány tagjának az álomnyaralását az állami megbízásokat sorra elnyerő, egyik leggazdagabb magyar vállalkozó fizette. Ez pedig olyan szintű korrupciónak számít, amiért egy normálisan működő jogállamban nemcsak le kellene mondania a posztjáról, hanem bíróság előtt is felelnie kellene a tettéért.

Éppen ezért az MSZP írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péterhez, továbbá Orbán Viktorhoz és a kormány többi tagjához is annak érdekében, hogy megtudjuk mit gondolnak a kollégájuk gyanús utazásáról, illetve, hogy ő maguk is igénybe vették-e már a jól ismert luxusjachtot.

Mennyibe került Szijjártó Péter nyaralása? Ki fizette a luxusjacht bérleti díját? Amennyiben Szijjártó fizette, akkor miből telt rá neki? Ha a külügyminiszter nem fizetett, akkor milyen ellenszolgáltatás fejében vette igénybe a jachtot?

Amennyiben azzal a magyarázattal állnának elő, hogy a miniszter ajándékba kapta a luxusutat, akkor ennek a korrupciógyanús, lekötelező mértékű ajándék elfogadásának jogi következménye kell, hogy legyen.

Véget kell vetni a folyamatos hazudozásnak, az oligarchákkal való összejátszásnak és az urizáló fideszes elit luxusimádatának, ezért van szükség kormány- és korszakváltásra Magyarországon!

MSZP