mszp.hu | Belföld
2024. május 22. 12:18

A Magyar Nemzet újságírója a VIII. kerületi választókat sértette meg

A Magyar Nemzet újságírója a VIII. kerületi választókat sértette meg
Aki ismer engem, annak ez egyáltalán nem kérdés, a józsefvárosiakkal nem ilyenekről szoktunk beszélgetni, hogy kinek milyen a „háttere”, hanem arról, hogy a kerületben milyen fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt 4 és fél évben - így reagált Camara-Bereczki Ferenc, az MSZP VIII. kerületi önkormányzati képviselője, az ATV Start című műsorában szerda reggel, a Magyar Nemzet cikkére, melyben a szerző „bevándorló-hátterű” józsefvárosi jelöltekről írt. A lap újságírója, azt a „tanácsot” adta cikkében, hogy ezek a jelöltek még várjanak öt évet a választásokon való indulással, szerinte addigra integrálódnak a magyar társadalomba. Az MSZP elítéli a kirekesztés, a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját, bárki ellen irányuljon is.

Camara-Bereczki Ferenc 10 éve indult először önkormányzati választásokon, az elmúlt öt évben pedig sikeresen képviselte a józsefvárosi választók érdekeit. Abszolút magyar identitásúnak vallja magát, a szülei Magyarországon ismerkedtek meg, édesapja magyar egyetemre járt, 8 hónapos kora óta ő maga is Magyarországon él.

A Magyar Nemzet cikke Camara-Bereczki Ferencen kívül még két józsefvárosi ellenzéki jelöltet is támad, mindhárom fiatal politikus azért dolgozik, hogy a baloldal erősödjön Magyarországon.

Az MSZP politikusa nem először találkozik rasszista bántalmazással, 2015 óta ez felerősödött, mikor a Fidesz a bevándorlásellenes politikáját elkezdte. „Józsefváros mindig is egy színes kerület volt, a jövőben is az lesz, a kerületben abszolút nem jellemző, hogy a közéletben rasszizmus fordulna elő.” A bántalmazások inkább Fideszhez köthető internetes oldalakról, médiából érkeznek, de Camara-Bereczki Ferenc szerint ezzel nem érdemes foglalkozni, az a fontos, hogy milyen fejlesztések történtek a kerületben.

A műsorban szóba került még, hogy az MSZP önálló jelölteket állít Józsefvárosban, Camara-Bereczki Ferenc bízik a józsefvárosi választókban és a folytatás lehetőségében.

Kapcsolódó párttagok