Belföld | túlzottdeficit-eljárás
2013. május 29. 15:10

A magyar nép áldozatvállalása eredményes volt

"Az MSZP EP-delegációja üdvözli, hogy az Európai Bizottság ma a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolta Magyarországgal kapcsolatban. A kedvező döntés a magyar állampolgárok áldozatvállalásának az eredménye. Ők fizették meg a deficitcsökkentés árát, amely az Orbán kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt lett ilyen magas. A Bizottság e döntésével a magyar állampolgárok helyzetét akarta javítani. Egyben bizonyíték arra, hogy az európai intézmények nem kívánják büntetni a magyar népet, cáfolva ezzel az Orbán-kormány hazug állításait, unióellenes támadásait. A lépés egyben azt is tükrözi, hogy Magyarország európai partnerei bíznak abban: 2014-től változás következik be Magyarországon. Az új baloldali kormány leszámol az Orbán-kormány növekedést fékező, szegényellenes, munkahelyromboló gazdaságpolitikájával." - hangsúlyozták a szocialista képviselők.

A delegáció tagjai hangsúlyozták: "a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése lehetőség arra, hogy Magyarország a Fidesz hároméves ámokfutása után ismét növekedési pályára állhasson. A nagyobb államháztartási mozgásteret nem a Fidesz üzleti holdudvarát gyarapító kétes beruházásokra, vagy a gazdagok még további gazdagítására, hanem fenntartható munkahelyek teremtésére és az eddig számtalan alkalommal megsarcolt bérből és fizetésből élők helyzetének javítására kell felhasználni. Az MSZP 2014-től, kormányon ezt a politikát fogja folytatni."

A szocialista EP-képviselők hangsúlyozták: míg Orbán Viktor a trafikmutyival és Magyarország legfontosabb szövetségese, Németország lenácizásával volt elfoglalva, az MSZP elnöke a magyar állampolgárok érdekében lépett fel Brüsszelben, amikor Mesterházy Attila kijelentette, hogy "egyetlen eurócentet sem lehet Magyarországtól elvenni azért, mert a kormány téves politikai döntéseket hoz. Nem lehet a magyar embereket, Magyarországot büntetni azért, ha egy kormány és egy miniszterelnök rosszul cselekszik, és állandóan harcolni akar a szövetségeseinkkel és a barátainkkal." Köszönet illeti Andor László szociális és foglalkoztatási biztost, aki a Bizottság tagjaként mindvégig kiállt amellett, hogy a magyar állampolgárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe csak azért, mert miniszterelnökük a magyar embereket élőpajzsként tartva maga előtt harcol önös politikai érdekeiért." - tették hozzá a szocialista képviselők.