2012. január 19. 14:49

A magyar szocialista európai parlamenti képviselők megerősítették pozícióikat

Az ötéves európai parlamenti ciklus félidejében, ezen a héten zajlik az Európai Parlamentben a pozíciók újraválasztása. Az MSZP európai parlamenti képviselőinek minden pozíciójukat sikerült megőrizniük, a delegáció továbbra is a számaránya alapján járó pozíciók kétszeresével rendelkezik.  Tabajdi Csaba delegációvezető hangsúlyozta, hogy ez a magyar szocialista képviselők kiváló szakmai és politikai munkájának újabb elismerése.

A delegáció vezetőjévé még 2011 decemberében újraválasztották Tabajdi Csabát a ciklus végéig terjedő időszakra. Tabajdi Csaba az európai parlamenti megfigyelői időszakkal együtt immár nyolc éve tölti be ezt a pozíciót. A mai napon az EP Szocialista Frakciója újraválasztotta Herczog Editet, mint a frakció kincstárnokát. Göncz Kingát ismét az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság alelnöki pozíciójára, Gurmai Zitát pedig az Alkotmányügyi Bizottság első alelnökének jelölte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége képviselőcsoport.

Tabajdi Csabát társelnökévé választotta a Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup. Herczog Editet megerősítették a Kisvállalkozásokkal foglalkozó Intergroup alelnöki tisztében.