2012. január 10. 12:06

A Magyar Szocialista Párt nem ajánlott választási szövetséget az LMP-nek!

Az MSZP nem ajánlott választási szövetséget az LMP-nek. Mi mindig nyitottak leszünk az ellenzéki erők összefogására, s partnerséget ajánlunk egy demokratikus, igazságos és szolidáris IV. Köztársaság barátainak, támogatóinak, azoknak, akik közül sokan 2012. január 2-án egy világos összefogás eredményeként az Operaház előtt demonstráltak.

Az MSZP az ”ördöggel”, azaz a Jobbikkal nem tud elképzelni sem most, sem a választások előtt, sem azt követően semmilyen ”szövetséget”. Azt látjuk, hogy Orbán rendszerében a szélsőjobboldali párt kiválóan érzi magát, ugyanis egy Jobbik által megvalósuló fasisztoid állam víziójának, a mai rezsim már nemcsak az előszobája, hanem a nappalija, s félő, hogy ha érdekeik 2014-et követően egybeesnek, a hálószobát is közösen fedezik fel.

Erre példa, hogy amíg a demokratikus ellenzék tiltakozásul kivonul a Parlamentből a Fidesz pökhendi önkényeskedése, országromboló politikája miatt, addig a Jobbik vígan szavazgat Orbánékkal, s együtt röhögcsélnek a Gyorskocsi utcába szállított LMP-s, MSZP-s, DK-s képviselőkön.

Ezzel a Schiffer András ma reggeli nyilatkozatával kapcsolatos polémiát saját részünkről lezártnak tekintjük, mert hitünk szerint az nem szolgálja a normális partneri viszony kialakítását, az ország előtt álló feladatok megoldását, a példátlan társadalmi problémák kezelését, végső soron a IV. Köztársaság alapjainak lerakását.

az MSZP frakcióvezetése nevében
Tóbiás József,
frakcióvezető-helyettes