A magyarok értékrendje új, igazságos kormányzást követel!

A magyarok értékrendje új, igazságos kormányzást követel!
Sok ereszcsatornányi mélységbe süllyedt a magyar kormány, amely többszörösét költi kegyenceire, mint a magyar emberekre. Az MSZP a magyarok értékrendjére esküszik.

A Szájer-ügy kapcsán a miniszterelnök egyfajta politikai „értékrendre” hivatkozott, amelybe ez az eset érzésük szerint már nem fér bele. Lazán belefér viszont az, hogy a fideszes maffia-kormány elvegye, vagy épp visszatartsa a magyarok pénzét. „Az elmúlt 10 évben a fideszes politikusoktól olyanokat hallhattunk, hogy „minden ember annyit ér, amennyije van”, vagy, hogy „a magyar dolgozó lusta és nagyigényű” – hosszan lehetne sorolni a megalázó megjegyzéseket. (…) Láthattuk az értékrendjüket, amikor 9 évvel ezelőtt Orbán Viktor 20 bátor embere 270 napról 90 napra csökkentette az álláskeresési járadékot. Nekik ez belefér az is, hogy egy ilyen válság idején 150.000 álláskereső ember semmilyen segítséget nem kap a kormánytól” – jellemezte a kormány elvtelenségét szerdán, a Karmelita-kolostor egyik ereszcsatornája elől bejelentkezve, online sajtótájékoztató videóban Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.

„Nekünk, szocialistáknak ez nem fér bele! Ezért az MSZP a járvány kezdete óta folyamatosan követeli azt, hogy (…) emeljük ismét 9 hónapra az álláskeresési járadékot, amelynek nettó összege minimum 100.000 forint legyen” – emlékeztetett.

A szocialista politikus felidézte a kormány talán legkegyetlenebb, alkotmányellenes tettét is. „A fideszesek értékrendjébe az is belefért, hogy egy megalázó és kegyetlen, embertelen ellenőrzési procedúra után alkotmányellenesen elvegyék a rokkantak rokkantnyugdíját, amivel emberek tízezreit taszították szegénységbe”! Emlékeztetett, pártja folyamatosan követeli, hogy hajtsák végre az alkotmánybíróság vonatkozó döntését és segítsenek az így bajbajutottakon.

Kiemelte, a „családbarát” kormány értékrendjébe az is belefért, hogy megszavazza a családellenes ún. rabszolgatörvényt, amely lehetővé teszi, hogy két évig nem kell a dolgozóknak túlórapótlékot fizetni úgy, hogy a munkaadó mindemellett akár heti hat napban dolgoztathatja a családapákat éscsaládanyákat.

Nehezményezte továbbá, hogy eltörölték a svájci indexálás szerinti nyugdíjszámítást, amivel „magyar nyugdíjasok százezreit taszították szegénységbe! Ez a Magyar Szocialista Párt számára elfogadhatatlan és, vérlázító. A nyugdíjszámítás- és elosztás legyen igazságos: egy becstelen fideszes döntéssel szemben, mi egy igazságos döntést akarunk: azonnali segítségre van szüksége a nyugdíjasoknak” – követelte.

Komjáthi Imre elítélte, hogy a kormány ellehetetleníti a szakszervezeteket és „kiszolgáltatja a magyar dolgozókat a nagytőkének.” „Szijjártó Péter olyan cégekkel köt stratégiai megállapodást, amelyek semmibe veszik a magyar dolgozók és a szakszervezetek jogait” – mondta és biztosította a szakszervezeteket arról, hogy az MSZP továbbra is kiáll értük minden létező platformon.

„A Magyar Szocialista Párt az esélyegyenlőségben hisz, abban hisz, hogy azoknak az embereknek kell megfizetni a tisztességes bért, akik ezt az országot működtetik, szolgálják! Ha van pénz államtitkári fizetésekre, melyek 35%-kal emelkedettek idén, sportlétesítményekre, egyházak támogatására, külföldi, határon túli szervezetek zsebének megtömésére és oligarchák és a baráti kör zsebének megtömésére, akkor legyen pénz a magyar emberek, a magyar dolgozók megsegítésére is” – szólította fel a kormányt.

„Több pénzt az embereknek és az önkormányzatoknak, akik sokszor a kormány helyett cselekednek tisztességgel és nagy szakértelemmel!” – követelte az MSZP elnökhelyettese.

 

Kapcsolódó párttagok