mszp.hu | Belföld
2021. október 22. 10:27

A magyarok többsége támogatja az MSZP javaslatát, a svájci indexálás ismételt bevezetését

A magyarok többsége támogatja az MSZP javaslatát, a svájci indexálás ismételt bevezetését
A Pulzus Kutató legújabb felmérése azt bizonyítja, hogy a magyarok többsége támogatja az MSZP nyugdíjemelésre vonatkozó javaslatát, a svájci indexálás ismételt bevezetését. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a megkérdezettek többsége elégedetlen a fideszes nyugdíjrendszerrel, mivel a vegyes indexálás eltörlése miatt kevesebb lett az éves nyugdíjemelés, az inflációkövető nyugdíjemeléssel pedig csak azt biztosította a kormány, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor a következő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.

Az egyszeri támogatások osztogatása nem tudja rendbe hozni azt a kárt, amit az elmúlt 11 évben okozott a Fidesz az idős honfitársainknak. A 65 év felettiek szegénységi aránya ugyanis 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt, és csaknem 450 ezer nyugdíjas kevesebb nyugdíjat kap, mint a megélhetési minimum! Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány 12. évében a nyugdíjasok nagy többsége nem tud kijönni a nyugdíjából!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár! Svájci indexálás, 70 ezer forintos nyugdíjminimum és igazságos nyugdíjelosztás – ez a megoldás! Ezért az MSZP nemcsak az infláció növekedését, hanem a fizetések emelkedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe – ez az úgynevezett svájci indexálás. Ezen túl az MSZP a 13 éve nem emelt 28 500 forintos nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra akarja emelni.

Baloldali pártként az MSZP célja az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, mert az idős embereknek is jár a megélhetés biztonsága. Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a tisztességes nyugdíjemelésre és a magasabb nyugdíjakra.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok