mszp.hu | Belföld | Esélyegyenlőség Szociális ügyek
2019. április 02. 10:31

A már meglévő gyerekeket miért nem támogatja a kormány?

A kormánynak el kell azzal számolnia, miért nem támogatja a már megszületett gyerekeket – mondta Harangozó Tamás, az MSZP politikusa kedden az ATV Start című műsorában. Beszélt arról is: Pócs Jánosnak le kell mondania!
A nem házasságban született és az egyedülálló szülő által nevelt gyermekekről semmit nem mond a tegnap a parlamentben elfogadott családvédelmi terv, pedig ma minden második gyermek házasságon kívül születik, és félmillió gyermek él egyszülős családban. 
 
„Nekik most kell segíteni, hogy legyen esélyük normálisan felnőni, s normálisan iskolába járni” – hangsúlyozta.
 
„A Fidesznek kell elmagyaráznia, hogy a mi javaslatunkat, ami mindenkinek segít egy picit, azt miért nem támogatták” – mondta.
 
A kormány képviselői lesöpörték az MSZP módosító javaslatait a „tizen-x” éve változatlan mértékű családi pótlék megduplázására, a GYES és a GYED jelentős emelésére, és a lakhatási kérdések megoldására is. Elvetették az MSZP azon javaslatát is, hogy a várandóssági pótlékot és az anyasági segélyt egyaránt 150 000 forintra emeljék a jelenlegi 64 125 forintról.
 
S hogy miért szavazta meg az MSZP mégis a kormány tervét? 
„Végre adnak és nem elvesznek ezzel a törvénnyel – indokolta Harangozó, de aláhúzta: a kormánycsomag  „a társadalom többségét tekintve marginális” előnyöket nyújt – például „valakik” olcsóbban vehetnek hétszemélyes autót.
 
A kormány azonban különbséget tesz gyermek és gyermek között. „Lassan név szerint meg tudjuk mondani, kiket érint majd az a javaslat”, hogy a négygyermekes anyák nem fognak szja-t fizetni, főleg, ha 800 ezer forint bruttó bérük kell legyen hozzá.
 
Harangozót kérdezték Pócs János fideszes politikusról, aki kazánba zárta roma munkatársát, majd rágyújtotta az ott lévő hulladékot. Harangozó szerint a Fidesz frakcióvezetőjének, illetve elnökének a felelőssége lenne lemondatnia a képviselőt.
„Nem viccelünk ezzel!” – jelentette ki.
 
Azt mondta, a közéleti szereplőknek napirenden kell tartaniuk a kérdést, mert „ha ebbe belenyugszunk, akkor mi a következő, amibe belenyugszunk?”
 

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Koltai Imre emlékére

2022-10-01 13:05

Kapcsolódó párttagok