mszp.hu | Belföld
2024. május 13. 10:57

A második kerület továbbra is a lakosok igényeit fogja megvalósítani

A második kerület továbbra is a lakosok igényeit fogja megvalósítani
Az önkormányzati politizálásban nincs helye pártpolitikának, a kerületvezetésnek a helyiek problémáival és igényeivel kell foglalkozni, ezekre kell megfelelő és előremutató megoldásokat találni. Az ATV Voks című műsorában, pénteken, Őrsi Gergely, a második kerület MSZP-s polgármestere beszélt a közelgő választásokról, az elmúlt években elvégzett munkáról, valamint jövőbeni terveiről is.

Őrsi Gergely szerint az elmúlt polgármesteri ciklusa alatt bebizonyította, az önkormányzatokból ki kell hagyni a pártpolitikát, ezt a fajta elképzelést igyekszik folytatni továbbra is. A kerületvezetésekben nincs helye ezeknek a kérdéseknek, minden esetben a helyiek érdekében kell meghozni a legmegfelelőbb döntést. A második kerület polgármestere leszögezte, szerinte Karácsony Gergely lesz Budapest következő főpolgármestere is, Vitézy Dávid pedig tagja lesz a Fővárosi Közgyűlésnek.

Őrsi Gergely emlékeztetett, a Fidesz átalakította a közgyűlés működését is, annak nem a regnáló polgármesterek lesznek a tagjai, hanem pártlistás szavazással lehet majd a testületbe bejutni. A szocialista politikus szerint ez ellen az ellenzéki pártoknak erősebben kellett volna tiltakozni, és alternatív javaslatot állítani. Az egyezkedés nem viszi előre az önkormányzati munkát, a választóknak ebből elege van már. Egy olyan fővárosi közgyűlési többségre van szükség, melyben a pártpolitika háttérbe vonul és a szakmaiság Karácsony Gergely irányításával érvényesül. A főpolgármester és Vitézy Dávid pedig, várhatóan, kitűnően tudna együtt dolgozni, ez Budapest javára válna.

Őrsi Gergely elmondta, az elvégzett munkában és a szakmai jövőképben hisznek. Minderről pedig tájékoztatják a lakosokat és bevonják őket a folyamatokba.

Az ellenfele által megfogalmazott kritikákra válaszolva elmondta, a hidegkúti községháza esetében például már évtizedek óta üresen álló ingatlanról kell beszélni, melynek közösségi rendbetétele mellett döntött a kerületvezetés. Így szolgálati lakásokat építenek a telken, úgy, hogy az épület megmaradó részeit megóvják helytörténeti értéke miatt.

A kerületben számos fejlesztés ment végbe, így épült egy új, 22 ezer négyzetméteres liget, fasorokat, virágokat ültettek, történeti emlékparkot hoztak létre, felújították gyakorlatilag az összes orvosi rendelőt, a várólisták pedig csökkentek. Egy prevenciós és szűrőprogramot is kialakítottak, több egyházi- és magánkórházzal kötöttek együttműködést. A János Kórház esetében pedig a dolgozók lakhatási támogatását vezették be, hogy ne kelljen a nővéreknek órákat utazniuk a munkába.

Őrsi Gergely a lakosok meglátásaira, elképzeléseire kíváncsi, éppen ezért olyan tervekkel készül a jövőre, amelyekre a helyieknek a legnagyobb igénye van. Odafigyelő, az emberek problémáit meghallgató politikát folytattak az elmúlt években, ennek szellemében működnének  a jövőben. Az agglomerációból beérkező forgalmat eddig is csökkentették, a jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek erre. A kerületből otthont szeretnének teremteni, nem azt veszik figyelembe, hol ér véget a kerület határa. Egy önkormányzati vezetőnek pedig nem a probléma szétszálazására kell törekednie, hanem mindig a megoldást keresni.

Kapcsolódó párttagok