mszp.hu | BKK MÁV tarlós istván | Közlekedés
2016. június 08. 11:15

A MÁV segítsen a 3-as metró pótlásában!

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a BKK és a MÁV kezdjen tárgyalásokat arról, hogy a 3-as metró felújítása alatt a nemzetközi és az IC-járatokat is használhassák a bérlettel rendelkező budapestiek.

Szaniszló Sándor, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a felújítás alatt a váci és a ceglédi vasútvonal is nagy segítséget jelenthet, amennyiben a két érintett társaság ki tud dolgozni egy "intelligens együttműködést".

Hangsúlyozta továbbá, számításaik szerint a fővárosnak 5-7 milliárd forintos veszteséget kell majd elszenvednie a hulladékgazdálkodás központosítása miatt, ezért arra kérik Tarlós István főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent az új szemétszállítási rendszer budapesti bevezetése ellen.

Horváth Csaba, az MSZP másik képviselője úgy fogalmazott, a közgyűlés szerdai ülése "bátorságpróba" lesz a kormánypárti képviselőknek, akik a "folyosói elégedetlenkedés" után az ülésteremben is elutasíthatják a kormány oktatási és egészségügyi átalakítási terveit.

Az MSZP ezért immáron tizedjére nyújtotta be azon javaslatát, amely visszaadná a főváros mintegy 300 iskolájának az önállóságát - fejtette ki, majd kezdeményezte, hogy csak valódi társadalmi konzultáció után kezdődjön el a budapesti egészségügy fejlesztése. Azt elfogadhatatlannak nevezte, ha utóbbi kórházbezárásokkal járna és ezzel a város több pontjáról is nehezen elérhetővé válnának az egészségügyi szolgáltatások.

Horváth Csaba kérdésre válaszolva elmondta, nem lát esélyt arra, hogy az októberre tervezett határidőig elkezdődhet a 3-as metró felújítása.

Kapcsolódó párttagok