2012. július 18. 18:51

A média Mekk Mesterei - Az MSZP a Médiatanács újabb bírósági elmarasztalásáról

A Médiatanács ma ismét megbukott. A Fővárosi Ítélőtábla végzése hatályon kívül helyezte azt a határozatukat, amely a Klubrádiót hajmeresztő ürügyekkel utólag kizárta a frekvenciapályázatból.

A Fővárosi Ítélőtábla végzése szerint a médiahatóság megszegte kötelezettségét és szembehelyezkedett a Klubrádiónak kedvező korábbi bírósági ítélettel. Azt már a vak is látja, hogy megbízói parancsára a Médiatanács mindenáron el akarja hallgattatni a Klubrádiót. De még ezt is pancser módon teszi.

A megrendelést Mekk Mester módjára hajtja végre, lépten-nyomon kudarcot vall, és egyetlen olyan döntést sem képes hozni, amely nem bukik meg a bíróság előtt. Mi kell még? A durva elfogultság és a teljes szakmai alkalmatlanság hány bizonyítékát kell még produkálniuk ahhoz, hogy végre eltűnjenek a színről?

A Médiatanács elnöke és tagjai egyetlen dolgot tehetnek: lemondanak azokkal együtt, akik nekik a Klubrádióra vonatkozó kilövési parancsot adták. Ehelyett még a vérdíjról is előre gondoskodtak. A médiatörvény legújabb módosításába bedugták azt a paragrafust, amely szerint a jól teljesítő beosztottaknak a Médiatanács elnöke a köztisztviselői béreknél jóval magasabb, akár havi 2 milliós „személyi illetményt” adhat. Ha maradnak, még akár nyolc éven át. Gratulálunk a jól végzett munka méltó jutalmához!

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő