2012. november 29. 16:22

A Médiahatóság a hatalmi cinizmus útján

"Az tanács MSZP tiszteletre méltónak tartja a Klubrádió Médiatanács és tulajdonosának döntését, amellyel elismerte, hogy jogállami következményei vannak annak a ténynek, hogy a Klubrádió pályázatait a bíróság jogerősen érvénytelennek érvényesnek nyilvánította. Az Médiatanács MSZP a hazai médiapiac törvénytisztelő szereplőinek szempontjából is üdvözli, hogy a Klubrádió Médiatanács és tulajdonosa eleget tett szerződéses szerződéskötési kötelezettségének, és a jogállami utat választotta."

Bármikor szívesen kiadtunk volna ilyen módosított közleményt, ha lett volna rá okunk.

Az eredeti szöveget a Médiahatóság jegyezte, abból az alkalomból, hogy megfosztották a Klubrádiót a tatabányai és esztergomi frekvenciáitól. Az a Médiahatóság, amely sorozatosan nem hajtja végre a Klubrádióval kapcsolatos jogerős bírósági döntéseket, és amely megalakulása óta harcol az egyetlen kormányzattal is kritikus rádió teljes elnémításáért, közleményében cinikusan "megdicséri" a Klubrádiót a jogállamiság betartásáért. Gratulálunk!

Egyszerre elképesztő és felháborító, amit a Médiatanács a megalakulásától kezdve tesz! Nyilvánvaló, hogy nem a jogállamiság talaján álló közhatóságként működik, hanem politikai megrendeléseket teljesít. Minden, nem kormányközeli hangot el akar némítani, míg a kormánybarát rádióadók sokaságát engedélyezi, és országos hálózattá szervezi. Ha kell, a jogállamiság megerőszakolásával visszamenőleges hatályú törvénymódosításokat is érvényesít, a "nemes" cél érdekében.

Hol van Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki határozott ígéretet tett Hillary Clinton külügyminiszter asszonynak az egyetlen igazán független közösségi rádió megmaradására? Miért nem hallatja a hangját? Vagy erre is igaz, a "mást mondok és mást csinálok" elve? Nem kellene értesíteni a külügyminiszter asszonyt, és az egész világot, hogy a magyar miniszterelnök szavai, ígéretei ennyit is érnek?

Mandur László,
országgyűlési képviselő,
a Kulturális és sajtóbizottság tagja