mszp.hu | Belföld
2021. március 16. 14:55

A megélhetés támogatása is életmentés!

A megélhetés támogatása is életmentés! Életmentő lehet a 100 százalékos táppénz, a több és hosszabb ideig adott álláskeresési támogatás, a duplájára emelt családi pótlék, GYES és GYET is – hangsúlyozta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben kedden.

„Ha Önök tudnának kormányozni, már minden iskolás gyereknél biztosították volna a digitális oktatás feltételeit, és nem lenne több százezer munkanélküli, akiket a Fidesz-rezsim egyszerűen letagad!” – mondta.

Ostorozta a Fidesz-kormányt, hogy a járvány kezelése helyett kizárólag az önkényuralmi rendszerét építi és védi, és propagandával leplezi tehetetlenségét.

„A kevésről azt mondják, hogy elég, a nincsről azt, hogy van, és a lopásról azt, hogy kormányzás. Ezt azonban nem lehet a végtelenségig folytatni! (…) A hazugság paravánja sohasem takarhatja el a teljes igazságot!” – húzta alá.

Kevesebb harccal és lopással, és több kormányzati felelősségvállalással „előrébb tartanánk” - hangsúlyozta.

Kiemelte: egyértelművé kell tenni, hogy nem a „baloldal” üldözött el az egészségügyből a járvány közepén csaknem 5000 orvost és ápolót, hanem a Fidesz-rezsim¸ ahogy nem a „baloldal” akadályozza az oltásokat, hanem például a Fidesz-rezsim kormányhivatala, amely többek között Szombathelyen megakadályozta, hogy az önkormányzat új oltópontokat állítson fel.

Úgy folytatta: szintén nem a „baloldal” miatt fulladt káoszba a Fidesz-rezsim által szervezett tömeges oltás, nem a „baloldal” vett részt az uniós vakcinabeszerzési megállapodások megkötésében, és nem a „baloldal” nyújtotta a legszűkmarkúbb bértámogatási programot az egész EU-ban, hanem ezt mind „a Fidesz-rezsim” tette.

A frakcióvezető kifogásolta, hogy űrkutatásra, fideszes alapítványok támogatására, vadászkiállításra és stadionokra van pénz, de a hazai munkahelyek védelmére nincs.

Szintén nem a „baloldal” járkál luxusnyaralásokra Dubaiba, a Maldív-szigetekre és más egzotikus helyekre, kockáztatva a fertőzés terjesztését, hanem a fideszes elit; azok a  „keselyűk” pedig, „akik off-shore hátterű cégeiken keresztül keresnek milliárdokat a vakcina-beszerzésen,” a fideszes oligarchák – folytatta Tóth Bertalan.

„Ideje lenne vállalni a felelősséget ezekért a döntésekért és történésekért!” – tanácsolta.

Kijelentette: Magyarország mostanra megtanulta, hogy a Fideszre nem lehet számítani, de az is kiderült, hogy az „uszítás és egymás ellen való hergelés ellenére számíthatunk egymásra. Millió példája van a segítségnyújtásnak, az áldozatvállalásnak. Most is egymásba kapaszkodunk és próbálunk mindenkit felszínen tartani.”

„Megvan az ellenszer, hogy véget vessünk a több mint tíz éve tartó sötétség korszakának. Az ellenzéki pártok szövetsége egyre erősebb, és nemsokára eljön az az idő, amikor véget vethetünk a fideszes hazugsággyár működésének, az értelmetlen gyűlöletkampányoknak, és önöknek számot kell adni az ellopott közvagyonról, az EU-s támogatásokról és adóforintjaink lenyúlásáról” – mondta Tóth Bertalan.