A megoldás látszata helyett lássuk a megoldást!

Az Orbán-kormány legújabb elképzelése szerint lepusztult tanyákra, laktanyákba és egyéb lakhatatlan ingatlanokba költöztetné azokat a családokat, amelyek az elmúlt években legyengített forint és a folyamatos megszorítások miatt ma már képtelenek a hiteltörlesztésre. Az Orbán-kormány 2010 júniusában a Kósa-Szijjártó forintbedöntő akcióval indított, de a több mint 150 ezer bajba jutott devizahiteles család megsegítésére a kétharmad három év alatt sem volt képes.

A kormányzati kalapból előhúzott látszatmegoldások hol a gazdag családokat, hol a Fidesz-közeli építési vállalkozókat támogatták. A végtörlesztéssel csak a stabil anyagi és családi háttérrel bíró adósok élhettek, a rózsadombi árakon épített ócsai szociális gettóban pedig már az első nyolcvan házikóba sem sikerült elég lakót lasszózni. Kérdés: HOL A MEGOLDÁS?

Az MSZP egy olyan szociális bérlakásprogramot javasol, amely mind a 150 ezer családon képes segíteni.

Reméljük, hogy a három éves látszatintézkedés-sorozat után végre a megoldás irányába tapogatózó Orbán-kormány is észreveszi, hogy a programhoz minden a rendelkezésére áll. Üresen áll több mint százezer önkormányzati lakás, az ócsai adóspark töredékét igénylő összeg előállítása sem lehet akadály, és néhány hónapig pedig még a kétharmados törvényhozó többség is áll.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja