2011. március 11. 14:51

A megoldás már megvan, a végrehajtás hiányzik - Mitől fél Budapest fideszes városvezetése?

A főváros fideszes városvezetése a mai napon közleményben jelezte, hogy nem vesznek részt a 2011. március 19-ei Budapesti Egészségügyi Kerekasztalon.

Közleményükben jelzik, hogy tudják, hogy megoldatlan a fővárosi egészségügy helyzete, de mint írják, "Senki sem gondolhatja komolyan, hogy ennyi idő alatt az ágazat helyzete megoldható".

A helyzet az, hogy nem is gondolja senki. A főváros egészségügyi ellátórendszerének áttervezése egy éves munka. A gond az, hogy ez a munka elkészült, eredménye, a Budapesti Egészségügyi Modell ismert, publikált modell, azt a Fővárosi Közgyűlés még az előző ciklusban elfogadta, és a Fidesz, akkor ellenzékben támogatta.

Most arról kellene számot adni a Budapesti Egészségügyi Kerekasztalon, hogy az elkészült, mindenki által elfogadott terveket miért nem valósítják meg, miért nem kezdik el. A városvezetésnek ahelyett, hogy saját magán belül is, illetve Pesti Imre kormányhivatal vezetővel, Szócska Miklós államtitkár úrral vitatkozik nyíltan, el kellene kezdenie dolgozni. Mert a program kész, az indítás csak a városvezetésre vár.

A Budapesti Egészségügyi Kerekasztal ülésén át fogjuk tekinteni a problémákat és a lehetséges megoldásokat, az azonnal elindítható lépéseket. Ha a főváros vezetése tényleg távol marad, azzal nem a Kerekasztalnak vagy az MSZP-nek, hanem a budapestieknek kell elszámolnia.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője