mszp.hu | Belföld | meggyszezon fagykár
2015. június 11. 22:54

„A megyei termelőt még a kormány is húzza!”

A tavalyi felvásárlási árakból, és problémákból tanulva időben hívta fel a közelgő tényekre a figyelmét a kormányzati képviselőknek Halmi József, megyei alelnök sajtótájékoztatóján. Egy hónap múlva meggyszezon, kezdődik a gyümölcsök betakarítása. Emellett szólt a fagykárral sújtott települések érdekében is az MSZP megyei alelnöke.A fagykár kapcsán a képviselő elmondta 21 települést komoly katasztrófa ért az elmúlt hetekben, olyan településeket, amelyek nagy részének a mezőgazdaság a megélhetési forrása, így vagy termelőként, vagy napszámosként, de sok foglalkoztatottat is érintett ez a kár.

Eddig még érdemi intézkedésről nem tudunk. Lássuk az állami kártérítést is! – szólította fel a megyebeli kormánypárti képviselőket is az érdekérvényesítésre a szocialista politikus.

Halmi József

„Felháborított, hogy a megyei közgyűlés elnöke a polgármestereket kérte, támogassuk az érintett településeket a Felső-Tisza Vidéki Kistérségi Társuláson keresztül, aminek elnöke, a fehérgyarmati polgármester, de tudjuk, hogy Tilki Attila a döntéshozó a szervezetben. Ő a piros és narancssárga kátyúk között is különbséget tesz” – mondta Halmi József. „Ez az ember nem tudja megfelelően elosztani a felajánlásokat.” – hangsúlyozta, és megjegyezte, nem a felkéréssel nem ért egyet, hanem az eljárásra kijelölt személy erkölcsi tisztaságát méltatja. Nyissanak egy számlát, és ne politikai osztogatást tervezzenek! Ahol Tilki oszt, ott nincs tisztesség és becsület! – hangoztatta.

A meggyszezon előtt a termelőknek a fagykárokkal szembenézni is sok. – fogalmazott. Majd több kérdést is feszegetett a képviselő a kormánypárti képviselőket  és az Agrárkamara elnökét megszólítva:

Hogyan készülnek a meggyszezonra?

Milyen termés várható?

Milyen árak várhatóak?

Mi vár a termelőkre az idén?

Egy hónapon belül meggyszezon, a kistelepülésen élőknek, ez megélhetés, vagy fontos jövedelem kiegészítés. Nem jó, ha ennyire hallgatnak a kormánypárti képviselők, ezt már tapasztalatból tudjuk. – jegyezte meg Halmi József. Nagy a csend, mint az almánál, és a dohánykérdésnél volt…
Az emberek érdekérvényesítést várnak a képviselőktől, nem a politikai érdek szolgálatát! – fogalmazott.