Belföld | kivándorlás Orbán Viktor
2013. április 19. 11:03

A menekülők országa

Három éve kormányoz kétharmaddal a Fidesz-KDNP, mégsem volt képes a valaha fiatal demokrata Orbán Viktor arra, hogy a pályakezdők drasztikus elvándorlását megállítsa. Talán azért, mert a miniszterelnök ma már nem is fiatal és nem is demokrata.

Pedig az a kivándorlási hullám, ami a Fidesz-kormányzása miatt megjelent, komoly veszélyeket rejt magában. Nemcsak a pályakezdők, a szakemberek és az értelmiség hagyja el az országot eddig nem látott méretekben, de teljes családok költöznek külföldre. Döbbenetes, hogy egy friss kutatás szerint az aktív kereső fiatalok 36 százaléka tervezi, hogy egy időre külföldön vállal munkát.

Mit hagy maga után Orbán Viktor? Milyen ország lesz Magyarországból, ha a munkaképes emberek, ha a fiatalok, ha az értelmiség elhagyja? Egyáltalán lesz-e új generáció?

Milyen országot fog átvenni egy év múlva a baloldal?

Mióta a fiatal demokraták kormányon vannak, Budapest után London lett a második legnagyobb magyar város. Mióta a Fidesz-KDNP van hatalmon ugrásszerűen megnőtt az életvitelszerűen külföldre vándorlók száma. Mióta az Orbán-rezsim egyre nagyobb szegénységbe taszítja az országot, tandíjat vezet be és elismert egyetemi oktatókat rúg ki, döbbenetesen sok érettségiző jelentkezik inkább külföldi egyetemre.

Ezt okozta a Fidesz: fülkeforradalmával létrehozta a menekülő emberek országát.

Winkfein Csaba
elnökségi tag