Belföld, Külföld | elvándorlás közlemény
2012. október 25. 09:30

A menekülők üzenete: megbukott a kormány

Az utóbbi idők hírei szerint számszerűen kiderült (köszönhetően az osztrák munkaügyi statisztikáknak), hogy hatalmas számban távoznak az országból a magyar munkakeresők Ausztriába. Mindennél jobban mutatja az orbáni gazdaság- és társadalompolitika kudarcát, hogy a magyar fiatalok, és úgy általában a munkaképes korosztály dömpingszerűen hagyja el az országot.  

Mindezt az Orbán-kormány csak nagyon későn ismerte fel, ám úgy tűnik, így sem igazán foglalkozik a kérdéssel. Orbán Viktor a fiatalok tömeges elvándorlására nagyjából annyit tudott mondani, nem baj, majd visszajönnek.

A súlyos gondot mindenki érzi, hiszen lassan nem lesz család az országban, ahonnan ne menne ki rokon, barát vagy ismerős. Legújabban, az Orbán-kormány bukásának nyílt beismeréseképpen épp a fideszes pártagok, önkormányzati vezetők kötnek útilaput és vállalnak külföldön munkát. A kormány közben gyerekes módon homokba dugja a fejét, és még pontos statisztikákat sem kér a jelenségről, vagy ami rosszabb: direkt titkolja azokat.

Az MSZP követeli, hogy a KSH haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát, országonként! Ha pedig nincs ilyen felmérés, akkor azonnal kezdjen hozzá az adatgyűjtéshez, mielőtt még kiürül az ország és csak Orbán és oligarcha barátai maradnak!

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja