mszp.hu | Belföld | földügyek gazdák | Agrárgazdaság
2015. november 02. 10:08

A miniszterhelyettesnek fontosabb a kazahsztáni diktatúra, mint a magyar gazdák sorsa

A miniszterhelyettesnek fontosabb a kazahsztáni diktatúra, mint a magyar gazdák sorsa
Úgy tűnik, Nagy István nem mer kiállni velünk az állami földek értékesítéséről szóló vitára. A megyei napilapból tudjuk, milyen elképesztő ürügyet talált a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese, hogy ne kelljen szembenéznie a választóival és a gazdákkal: Kazahsztánba utazik. Úgy tűnik, nem akadt a kormány 60 államtitkára, 98 helyettes-államtitkára és 54 miniszteri biztosa között senki, aki méltóbb lenne arra, hogy egy olyan országba látogasson, ahol lábbal tiporják az emberi jogokat.

Nagy István szavait ezután nem lehet komolyan venni. Nem számít neki még az sem, amit a Parlamentben mondott az egyéni képviselők felelősségéről. Mi azonban bízunk abban, hogy meggondolja magát, és a választóit, Mosonmagyaróvárt és a gazdákat választja egy diktatórikus ország helyett.

Nagy István persze megfutamodhat. Ám még mindig ott a lehetőség a megfelelő helyettes kiválasztására. Tudjuk ajánlani Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megyei „főispánt”, Németh Zoltánt, a megyei közgyűlés fideszes elnökét vagy Árvay Istvánt, Mosonmagyaróvár fideszes polgármesterét. Ha a Fidesznek nincs takargatnivalója, akkor eljönnek a vitára november 5-én 18 órakor. Mi várjuk őket, a helyüket az utolsó pillanatig szabadon hagyjuk! Innentől a döntés a saját felelősségük.

Ha pedig mégsem jön el senki a Fidesztől, az csak a beismerése lesz annak, hogy az állami földek eladása valójában nem más, mint a fideszes körök kiszolgálása. Vagyis egyszerű földlopás.

Beke Károly,
az MSZP Országos Elnökségének tagja, az MSZP GYMS Megyei Területi Szövetségének elnökhelyettese

Kovács Tamás,
az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Helyi Szervezete elnöke