mszp.hu | Belföld | közlemény
2015. május 12. 14:55

A MOB vizsgálja ki a Magyar Paralimpiai Bizottságban történteket – a teljes vezérkarnak távoznia kell!

A minimumot teljesítette Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azzal, hogy visszafizette azt a hárommillió forintot, amit devizahitelének végtörlesztésére vett fel a paralimpikonok támogatására nyújtott szponzori pénzekből.

A pénz visszafizetése azonban nem változtat azon a tényen, hogy Gömöri Zsolt megkárosította munkaadóit és átverte azokat, akik jóhiszeműen támogatni kívánták a magyar paralimpikonokat. Ami történt, nem maradhat következmények nélkül, különös tekintettel arra, hogy Magyarország jelentkezni kíván a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezésére. A Paralimpiai Bizottság esetében csak a teljes tisztújítás vezethet a bizalom helyreállításához.

A felelősséget vállalnia kell Deutsch Tamásnak is, aki – valószínűleg családi érintettsége miatt – alelnökként kiállt a sportolók, a szakma és a támogatók bizalmával visszaélő Gömöri mellett.

Közös felelősségünk, hogy helyreállítsuk a támogatók, a sportszakma és a sportolók megrendült bizalmát, ezért az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális bizottságának alelnökeként kérem, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság következő közgyűlésén vizsgálja ki a történteket, mivel a támogatásokkal történő visszaélés rendszerszintű problémára utalhat.

Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke