mszp.hu | Belföld | közlemény Magyar Nemzet per
2014. április 02. 10:39

A MSZP helyi szervezete bepereli a Magyar Nemzetet

A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent fideszes megrendelésre készült rágalomáradattal kapcsolatban az alábbi, egyébként ismerhető tényeket közöljük.

1. A ’90-es években Budapest legnagyobb környezetszennyezése a XVIII. kerületi úgynevezett pakura-tavak területén volt. A terület kármentesítésére az állam 600 millió forintot adott Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának, ám ezt a pénzt az első Orbán-kormány egy tollvonással elvonta.

2. A kerület beperelte az Orbán-kormány illetékes minisztériumát, s a pert meg is nyerte, ám a kármentesítési munkák évekre leálltak. Ez idő alatt a pakura szennyezés átterjedt a kertvárosi családi házas övezetre is, megmérgezve annak talaját.

3. 2001-ben az önkormányzat a további szennyezés megelőzése érdekében azonnali lépéseket kívánt tenni, ezért pályázatot írt ki a terület hasznosítására és kármentesítésére.
4. A nyílt pályázatot az Auchan nyerte, az áruházlánc 40 millió forintért megvásárolhatta a súlyosan szennyezett területet azzal a kikötéssel, hogy a teljes kármentesítését és rekultivációt a saját költségén végzi el.

5. A Környezetvédelmi Felügyelőség által készített jelentés szerint a terület kármentesítésének teljes költsége meghaladta a másfél milliárd forintot. Ezt az összeget az Auchan teljes egészében saját forrásból fedezte, a kerületnek semmi köze nem volt a munkák finanszírozásához.

Az MSZP XVIII. kerületi szervezete beperli és feljelenti a Magyar Nemzetet és mindazokat a sajtótermékeket, amelyek a Magyar Nemzet által szerdán közzétett hazugságokat tényként közlik.
 
MSZP XVIII. kerületi szervezete