mszp.hu | Belföld
2022. január 31. 14:56

A multik által üzemeltetett magyar autógyárakban erősebb szakszervezetek vannak, mint az államigazgatásban

A multik által üzemeltetett magyar autógyárakban erősebb szakszervezetek vannak, mint az államigazgatásban
Komjáthi Imre azt ígéri, hogy az ellenzék győzelme esetén visszaállítják a szakszervezetek érdekérvényesítő képességét és erősítik a munkavállalók jogait.

A tanárok és az egészségügyi dolgozók is köthetnek kollektív szerződést a jövőben, amellyel erősebb jogaik lesznek a munkáltatóikkal szemben.

Vannak dolgok, amiket ki kell mondani, és ebben Márki-Zay Péter jó – mondta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének tanácsadója. Komjáthi Imre feladata a munkavállalói jogok képviselete és a szakszervezetekkel való kapcsolattartás.

Azt ígéri, hogy az ellenzék győzelme esetén visszaállítják a szakszervezetek érdekérvényesítő képességét és erősítik a munkavállalók jogait. Sőt az államigazgatásban tevékenykedők, vagyis a tanárok és az egészségügyi dolgozók is köthetnek kollektív szerződést a jövőben, amellyel erősebb jogaik lesznek a munkáltatóikkal szemben.

Komjáthi szerint a munkavállalókat kétféleképpen lehet védeni: erős szakszervezetiséggel és ha az állam maga alkalmaz fékeket és ellensúlyokat.

Kapcsolódó párttagok