mszp.hu | Belföld
2020. április 28. 10:51

A munkahelyi balesetben megsérültekre és elhunytakra emlékezünk

A mai napon, április 28-án emlékezünk meg a munkavégzéssel összefüggésben megsérültekről, megbetegedettekről és elhunytakról.

Az idei évben a koronavírus-járvány miatt kiemelten fontos ez a nap, hiszen most kell felhívnunk a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a biztonság a munkavégzés során.

Napjainkban rengeteg embernek vált a munkája egészségügyi szempontból kockázatossá. Az egészségügyi és a szociális ágazat dolgozói mellett például a kereskedelmi alkalmazottak, a posta munkavállalói, a tömegközlekedés dolgozói is nagyobb veszélynek vannak kitéve a járvány miatt, mint korábban.

Annak érdekében, hogy egy év múlva kevesebb megbetegedettről és elhunyt kelljen megemlékeznünk, ahhoz most kell a kormánynak cselekednie. Az MSZP ezért követeli már régóta, hogy az egészségügyi szempontból kiemelten veszélyeztetett munkát végző foglalkoztatottakat lássa el a kormányzat megfelelő védőfelszereléssel, és az ügyfelekkel kapcsolatba kerülőknek pedig erre az időre biztosítson dupla alapbért.

A legfontosabb az emberi élet védelme, ezért ebben a rendkívüli helyzetben kimondottan fontos a munkavállalók biztonsága, amelynek megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy a kormány végre érdemi párbeszédet kezdjen a szakszervezetekkel.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke