2012. február 15. 15:27

A „Munkát, kenyeret!” menet üzenete

A Heves megye hátrányokkal küzdő térségeiért, a szegényekért, a mélyszegénységben élőkért is meneteltek.

Az Orbán-kormány érzéketlen a magyar emberek mindennapos valóságos helyzetére. Ezért fontos a „Munkát, kenyeret” menethez hasonló kiállás.

A 200 ezer forint alatt keresők február elején 10 ezer forinttal vittek haza kevesebbet. Ahol a fizetést emelték, ahhoz az elbocsátások adták a fedezetet.  Pluszadók sújtják a lakosságot. A munkahelyteremtés pedig kimerül a közfoglalkoztatásban.
Heves megyében ebben az évben nem fog 13 százalék alá menni a munkanélküliségi ráta, az építőiparban például 29 százalékkal csökkentek a bérek, ami szintén elbocsátásokat eredményezett. Észak-Magyarországon 20 százalékos a munkanélküliségi ráta.

Az egri Markhot Ferenc Kórházban, - de a megye többi kórházában is - a nővérek tízezer forintokkal kapnak kevesebbet ugyanannyi, vagy több munkáért.

A kormány nevetséges, látszatintézkedéseket hoz, ráadásul az elmaradott térségekre ezekből is kevés jut.

Az EU-s források félő, hogy bent ragadnak. Azt sem tudja teljes mértékben - a kormány hibájából - felhasználni.

Presztízs beruházásokra milliárdokat költenek, pl.: stadionépítések, futball akadémia, vagy 1800 fős településen szakképző – és szakiskola építése. Kérdés, hogy ez mennyire szolgálja az ország érdekeit?

Az MSZP Kelet-magyarországi programot dolgoz ki, melyben érdekelt Heves megye is. Széleskörű társadalmi összefogással a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása érdekében. Szakmailag megalapozott, megvalósítható megoldásokat kezdeményezünk a magyar emberek, vállalkozások érdekében.

A befektetői bizalom visszaszerzését és a gazdasági növekedés beindítására teszünk javaslatokat, dolgozzuk ki programunkat.
Gyöngyösről is nagyon hiányzik az Apollo Tyres gumigyár, akiket a FIDESZ elüldözött, de a Mátrai Erőmű tervezett fejlesztései sem valósultak meg.

Olya IMF-EU megoldásokat támogatunk, amelyek előnyösek Magyarországnak, és nem vezetnek újabb megszorításokhoz.
Ennek eléréséhez szerintünk, vissza kell szerezni a költségvetés és a gazdaságpolitika hitelességét, a lakosok és befektetők bizalmát.

A „Munkát, kenyeret!” éhségmenetben résztvevők nem alamizsnát, hanem munkát és kenyeret kértek!

Hiesz György,
Gyöngyösi frakcióvezető
                
Dr. Sós Tamás
Országgyűlési képviselő