mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 23. 16:39

A munkaügyi ellenőrzésekhez vásárolt Suzukik első útja Esztergomba vezessen, vissza a gyárba!

Végtelenül cinikus, hogy a kormány munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez attól a Suzukitól vásárolt 254 millióért autókat, amelynek vezetése csírájában akarta elfojtani a szakszervezeti szervezkedést, a megválasztott érdekvédelmi vezetőt azonnal kirúgta, majd a szakszervezet képviselőit kitiltotta a gyár területéről.

Javasoljuk, hogy az új autók első útja Esztergomba vezessen, vissza a gyárba és ellenőrizzék, hogy az ott dolgozók érdekképviselete megfelelően biztosított-e.

Míg a cég munkavállaló-ellenes lépéseivel szemben az MSZP fellépett, addig a kormány tétlen maradt és aljas módon kiszolgáltatta a dolgozókat, sőt még megrendelésekkel is tovább támogatja a multit. Az MSZP szerint azonban a kormányzati stratégiai partnerségi megállapodások nem járhatnak együtt a dolgozók elárulásával!

Az MSZP-Párbeszéd szövetség szerint jóvátétel jár a munka világának, ezért 2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően megerősítjük a szakszervezeteket, a rabszolgatörvényt haladéktalanul eltöröljük, a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel együtt pedig kidolgozzuk a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese