2012. július 23. 11:45

A nácizmus szellemi kábítószer

A Magyar Szocialista Párt minden jóérzésű ember nevében a leghatározottabban felszólítja Orbán Viktort és kormányát, hogy a közhatalom eszközeivel élve haladéktalanul kezdjen hozzá a cunamiként Magyarországra ömlő fasiszta, náci és nyilas söpredék eltakarításához!

Nem gondoljuk, hogy a kormány ne látná és ne hallaná az elmúlt hónapok, hetek, napok ordas dübörgéseit. Nem hisszük, hogy a kormány ne lenne világos tudatában annak, hogy a fasizmussal, a nácizmussal és a nyilasokkal szembeni fellépés ne lenne elemi kötelessége.

Határozottan állítjuk, hogy a szélsőjobb legyűrése nem csupán értékválasztás kérdése, hanem a második világháború lezárása óta a civilizált világ együttműködésének intézményes alapja. Érzékeljük, hogy Orbán Viktor és kormánya egyre inkább eltávolodik az európai politikai kultúra értékeitől. Felszólítjuk hát, hogy ezen az úton ne menjen tovább, azonnal forduljon vissza! Eddig (se), és ne tovább! A magyar emberek nem adtak olyan felhatalmazást a ma kormányzóknak, ami akár a legkisebb mértékben is megengedné a szélsőségekkel való ágyba bújást.

Megengedhetetlennek tartjuk, hogy állami közreműködés történjék a fasiszta, náci, nyilas és hungarista eszmék egykori képviselőinek fehérre meszelésében. Tiltakozunk az egyetemes történelem eddigi legszörnyűbb európai tragédiájának módszeres kozmetikázása ellen. A lehető legerősebben felemeljük a hangunkat napjaink gyalázatos cselekedeteivel szemben. A ma ismét felsejlő tévút újra a nemzet szellemi pusztulásához, fizikai veszélybe kerüléséhez vezet. Eddig se kellett volna eljutnunk, de végképp nem sodródhatunk tovább!

Felháborodásunk határtalan. Háborús bűnösök cirógatása, az ellenük fellépők gátlástalan megfélemlítése, sírok gyalázása külön-külön is a legméltatlanabb, ami hazánkban történhet. A magyar kormány ne kifelé mutogasson, ne mástól várjon bármit is, hanem saját maga tegye meg azokat az intézkedéseket, amelyek a szélsőséges gondolatok eldugításához szükségesek!

Bűn a magyar fiatalokat a fél-idióták szintjére kényszeríteni az által, hogy különösen az internetről gátlástalanul és büntetlenül ömölhet rájuk a ”barna” mocsok, ami szellemileg úgy képes hatni, mint bármilyen közönséges kábítószer. Elég az agyi terrorból!

Az a tény, hogy az Országgyűlés elnöke nyilas kötődésű személy újratemetésén ad bátorítást egy letűnt korszak visszaemelésének kísérletéhez, az a tény, hogy országunk államfője az áldozatok utódai képébe hazudja a népirtó bűnösök és azok egykori állama tétlenségét, egyaránt alkalmatlanná és méltatlanná teszik őket Magyarország vezetésére, képviseletére. Ha ezek az emberek önként nem távoznak a közéletből, akkor arról a magyar választók fognak gondoskodni.

A kormányfő pedig azt értse meg, amit Babits Mihály még a világégés küszöbén, már 1938-ban írt: ”mert vétkesek közt cinkos aki néma. Atyjafiáért számot ad a testvér”.

Szanyi Tibor,
az MSZP elnökségi tagja,
országgyűlési képviselő