Belföld
2012. december 18. 16:17

A nagykőrösi jegyző testvére lett a helyi járási hivatal vezetője

A nagykőrösi önkormányzat képviselő-testületének egyetlen MSZP-s képviselője ellen hozott és a kormányhivatal által törvénytelennek minősített büntetésekhez szó nélkül asszisztáló jegyző testvérét nevezték ki a nagykőrösi járási hivatal élére.

László Ferenc szocialista képviselőt először az év áprilisában rendezett ülésén büntették meg egyik blogbejegyzése miatt 50 ezer forintra, majd májusban arra hivatkozva, hogy nem fizette be önként az előzőleg rá kirótt büntetést, felfüggesztették a képviselői tiszteletdíjának folyósítását is. Az intézkedéseket később a megyei kormányhivatal törvénytelennek minősítette, de a határozatokat a mai napig nem vonták vissza.

Az MSZP-s képviselő üldöztetése folytatódott, a már említett blogbejegyzésre hivatkozva a polgármester és az összes fideszes képviselő az önkormányzat ügyvédjének közreműködésével büntető feljelentést tett ellene, valamint polgári peres úton személyiségi jogaik megsértésére hivatkozva 5,6 millió forintot követelnek tőle. Az utóbbi ügyben az első tárgyalás december 6-án volt a Budapest Környéki Törvényszéken.

Mindezeket figyekembe véve joggal vethető fel, hogy a járási hivatal vezetőjének kinevezésekor a szakmai szempontok helyett inkább a Fideszhez való politikai hűség volt a feltétel.
 
MSZP Nagykőrösi Szervezete