mszp.hu | Belföld | kerítés közlemény
2015. július 14. 13:55

A négy méter magas kerítésből egy métert már el is loptak?

Tegnap a Belügyminisztérium közleményéből megtudhattuk, hogy a Honvédség három alakulata mindösszesen 43 katonával és két földmunkagéppel rendőri biztosítás mellett kezdte meg a kerítés építését a déli határon. Ma pedig az is kiderült, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem négy, hanem csupán három méter magas kerítés épül.

A kormányzati propaganda által bemutatott erőfeszítések kétségkívül látványosak. Ugyanis az egész ország láthatja, hogy a legfontosabbnak kikiáltott kormányzati projekt megvalósítására akkora erőket sem tud megmozdítani a magyar állam, mint egy vidéki kisváros csőtörés esetén.

Kérdezzük a Belügyminisztériumot, hány rendőr biztosította a gigászi léptékű építkezést? Mi indokolta a rendőri jelenlétet? Féltek, hogy ellopják a katonákat, vagy az 50-es éveket idéző technikai eszközökért aggódtak?

Úgy tűnik, megnyugodhatnak mindazok, akik ellenzik a kerítést. A 4 méter magasra tervezett kerítésből ugyanis 1 métert feltehetően már el is loptak. Ha ilyen iramban halad az építkezés nem négy méteres, hanem négy centis kerítés lesz a határon.

Az MSZP javaslata továbbra is az, hogy a forintmilliárdokat nem haszontalan dróthálóra, hanem a bevándorlási hivatal, a rendőrség és a jelek szerint a Honvédség azonnali technikai, valamint személyi megerősítésére kell fordítani.

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke