2011. február 10. 11:19

A Nemzeti Átverés Kormányának újabb "áldása"

"Alantas dolog gazdasági tényezőkre hivatkozni, amikor fiatalokról, gyerekekről van szó." Szijjártó Péter, 2003. február 13.

"Alantas dolog gazdasági tényezőkre hivatkozni, amikor fiatalokról, gyerekekről van szó." Szijjártó Péter, 2003. február 13.

Tavaly december közepén spórolásra hivatkozva megszüntette a VII. kerületi Fidesz egy jó hírű erzsébetvárosi iskola gimnáziumi részét.

"... A kisiskolák megszüntetése a faluromboláshoz hasonlítható. (...) Ahol erre lehetőség van, akár 8-10 gyereknek is lesz külön iskolája." Hoffmann Rózsa, 2010. július 31.

Háromszáz-négyszáz felnőtt és gyerek tüntetett Salgótarjánban a városháza előtt, miután elterjedt a hír, hogy bezárnak két általános iskolát a településen. A nógrádi megyeszékhely közgyűlése február 17-én tárgyal az iskolák ügyéről.

 "Ma nem az a kérdés, hogy kis- vagy nagyiskolák legyenek, összevontan vagy önállóan működjenek, hanem az, akarunk-e nemzetet, Magyarországot." Lezsák Sándor, 2008. február 11.

Csepelen 2011 szeptemberétől a kerület fideszes vezetése - a szülők tiltakozása ellenére - be akarja zárni az 50 éves Szárcsa utcai általános iskolát, valamint Régi Rákóczi iskolát.

Az idézett mondatok és a velük szemben álló tények önmagukért beszélnek, a Fidesz-KDNP kormány újabb átverése azonban számos kérdést vet fel.

Az MSZP kérdései a Fidesz-KDNP iskolabezárásai kapcsán:

1. A salgótarjáni, erzsébetvárosi, józsefvárosi és kistarcsai iskolabezárási botrányok után hány iskolát tervez még bezárni a kormány?

2. Hány pedagógust, oktatási alkalmazottat érint az országos iskolabezárási hullám?

3. Az elmúlt évek képmutatása után mikor ismeri el végre a Fidesz-KDNP kormány, hogy a szocialista kormányok iskolaintegrációs törekvései racionális és helyes célokat szolgáltak?

Török Zsolt,
szóvivő