2011. június 14. 10:48

A Nemzeti Átverés Kormányának újabb (be)csapása

A Nemzeti Átverés Kormánya újabb (be)csapást készül mérni az emberekre. A devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslata ugyanis csak az újabb időhúzásról tanúskodik, holott a mentőövvel már több mint egy éve adósok az adósoknak.


Az időhúzást és a nagy nemzeti átverést mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy az emberek problémáinak megoldása helyett "csupán" igazságtalan adórendszer miatt csökkenő béreket, növekvő árakat és munkanélküliséget kapott az ország. Ellenben tákoltak egy pártalkotmányt, átnevezték az utcákat, és konzultáció címén milliárdokat költenek el. Bezzeg a saját fizetésük nettó 100-200 ezer forinttal növekedett.

A bajba jutott devizahitelesek ezen persze már meg sem lepődnek, hiszen:

- a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai 2009 júniusában a parlamenti büfét választották a devizahitelesek megmentéséről szóló törvény megszavazása helyett,

- több mint egy éve ígérgetik a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítását,

- a Szijjártó-Kósa páros a felelőtlen kijelentéseivel havonta több tízezer forinttal megemelte a törlesztőrészleteket.

A kormány által most benyújtott javaslatcsomag megint csak a koncepciótlanságot, az időhúzást tükrözi, holott legkésőbb 2009 végén azért talán már lehetett sejteni, hogy esetleg :) nem az MSZP nyer felhatalmazást a kormányzásra a választóktól.

A kormány által beterjesztett csomag:

- cserbenhagyja mindazokat, akik már eddig is együttműködtek az adósság rendezése érdekében a pénzintézetekkel,

- nem rendelkezik azokról, akik a szabad felhasználású hitelüket otthonuk megvásárlására fordították,

- kamatostul újratermeli a problémát, hiszen azt eredményezi, hogy 2015-re a törlesztőrészletek 30 százalékkal megnövekednek.

A Magyar Szocialista Párt a bajba jutott több mint másfél millió devizahiteles család érdekében arra kéri a kormányt, a helyzet mielőbbi megoldása végett fogadja be az MSZP által kidolgozott ötpontos javaslatot, amely a már több mint egy éve ígért eszközkezelő azonnali létrehozásáról is rendelkezik.

Török Zsolt,
szóvivő