2012. február 14. 09:58

A nemzetről és a felelősségről

Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén Mesterházy Attilához fordulva arra kérte a pártelnököt, hogy az MSZP európai parlamenti képviselői a magyar nemzeti érdeket képviseljék az Európai Parlamentben. Arcátlan a feltételezés, hogy nem ezt tennék, miközben az MSZP soha nem tenne olyat, hogy a saját nemzete ellen szítsa az EU-t, míg Orbán Viktor ellenzékben ezt megtette. Ennyit arról, kinek mit jelent a nemzet és mennyire képes együtt élni az ellenzéki véleményekkel.

Az MSZP visszautasítja a miniszterelnök vádjait. Az MSZP EP-delegációjának tagjai - ellentétben a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői által az előző kormányok idején tanúsított magatartással - minden olyan kormányzati kezdeményezést támogattak, amely a magyar nemzeti érdeket szolgálta.

Emlékeztetnénk Orbán Viktor 2006-os nemzetellenes tettére, amikor Strasbourgban felszólalva Magyarország uniós támogatásának megtagadására buzdította az EP néppárti frakcióját.

Sőt, odáig ment, hogy Kubához, Burmához hasonlította Magyarországot, felbujtotta az EP néppárti képviselőit, hogy hazug állításokkal összemossák Magyarországot a legdurvább diktatúrákkal. Nagyon tanulságosak az akkori mondatai: ”Sérti az emberek jogait, ha lemásoljak és adózási adataikat, ha körlevélben üzenik meg az állami cégeknek, hogy ne üzleti, hanem politikai alapon döntsenek arról, mely napilapokban hirdethetnek, ha támadást indítanak a különböző, alkotmányosan független intézményekkel szemben. Európában az emberi jogok érvényesülése nem tekinthető egyetlen ország belügyének sem, és ez mar évtizedek óta így van.”

Mára ez a ”demokrata” megvalósította mindazt, amit indokolatlanul kifogásolt ellenzékben, sőt, túl is teljesítette a nemzet rémálmait.

Ennek ellenére az MSZP együttműködött a magyar uniós elnökség idején a hatos gazdasági csomag, a Roma Stratégia, a Duna Stratégia elfogadásában, felléptünk a horvát csatlakozási tárgyalások véglegesítése és Románia és Bulgária schengeni csatlakozása érdekében. Határozottan fellépünk annak érdekében, hogy a következő uniós költségvetésben a Magyarországnak jutó felzárkóztatási, fejlesztési és mezőgazdasági támogatások tekintetében minél több forráshoz jussunk. Mert az MSZP számára a nemzet kifejezés nem csak lózung, hanem valódi érték, amit minden áron védeni kell.

Az Orbán-kormány antidemokratikus belpolitikája, és a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes, elhibázott gazdaságpolitikája ellen viszont valóban minden fórumon tiltakoztunk és tiltakozni fogunk itthon és az EU intézményeinél egyaránt. Az antidemokratikus törekvések és az elhibázott gazdaságpolitikával szembeni fellépés ugyanis a magyar állampolgárok, a nemzet érdekét szolgálja.