mszp.hu | Belföld
2022. április 01. 14:39

A NER-ben már a hivatalos döntés előtt megvannak az uniós pályázatok győztesei – április 3-a után a korrupció megy, az átlátható, tisztességes verseny jön!

Egyes fideszes képviselők már azelőtt kihirdették egy uniós pályázat győzteseit, hogy a hivatalos döntés megszületett volna.

Ráadásul olyan forrásokról döntöttek, amelyekhez hazánk nem is fér hozzá, pontosan az irányított közbeszerzések, a verseny felszámolása, az uniós pénzek átláthatatlan felhasználása és a korrupció miatt. Azaz sikerült bemutatniuk, hogy miért is fagyasztották be a nekünk járó brüsszeli forrásokat, összességében azért, ami a Fidesz politikája, aminek eredményeként Magyarország lett a második legkorruptabb állam az Európai Unióban.

Magyarország csak akkor fejlődhet szabadon, ha a magyar gazdaság megszabadul végre a korrupciótól, amihez elengedhetetlen egy tisztességes pályázati rendszer kialakítása. Az MSZP elkötelezett amellett, hogy a kormányváltást követően a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

Az Egységben Magyarországért ezért egy átlátható, tisztességes és a versenyt szorgalmazó közbeszerzési rendszert, valamint egy hazai antikorrupciós szervezetet fog kialakítani, továbbá Magyarország is csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

MSZP