mszp.hu | Belföld
2022. január 17. 12:35

A NER-ben már jogi diplomát is intéznek a kiváltságosoknak – a kormányváltás után megszüntetjük az „előjog-államot” Magyarországon!

A NER-ben már jogi diplomát is intéznek a kiváltságosoknak – a kormányváltás után megszüntetjük az „előjog-államot” Magyarországon!
A 444.hu birtokába került Völner-ügy nyomozati iratai azt bizonyítják, hogy a korrupció oda-vissza működik a Fidesz-kormány és a végrehajtó maffia között.

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy a Fidesz nem jogállamot, hanem „előjog-államot” épített fel az elmúlt 12 évben. A NER-ben ugyanis egy-két nyomásgyakorló telefon elegendő ahhoz, hogy a kiváltságosok, mint Völner Pár rokona, a végrehajtók és hozzátartozóik, sőt Rogán Antal kabinetfőnöke is könnyített úton kaphassa meg a jogi diplomáját.

Miután súlyos vádak merültek fel a felsőoktatással, különösen a jogászképzéssel kapcsolatban, ezért az érintett intézmények vezetői nem maradhatnak csendben. Első sorban a felsőoktatásért felelős államtitkárt kérdezzük, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve számonkérte-e a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét a botránnyal kapcsolatban? Gyors válaszban reménykedünk, mivel mindkét posztot ugyanaz a személy, Bódis József tölti be, akinek a felelőssége ebben az ügyben így több szempontból is megkerülhetetlen.

Továbbá itt az ideje annak is, hogy Rogán Antal is a nyilvánosság elé álljon! Tudott-e kabinetfőnöke és Schadl György közös ügyeiről? Nyújtott-e bármilyen segítséget ahhoz, hogy a beosztottja minél könnyebben diplomát szerezhessen? Illetve választ kell adnia arra is, hogy ezek után meddig dolgozhat még a Miniszterelnöki Kabinetirodán a bizalmi embere.

A MSZP kiáll a tisztességes hallgatók és oktatók mellett! A kormányváltást követően pedig az Egységes Magyarországért vissza fogja állítani a felsőoktatás becsületét és meg fogja szüntetni a kiváltságosok világát az egyetemeken is!

MSZP