mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 16. 00:10

A NER-lovagok mindent vinni akarnak!

A NER-lovagok mindent vinni akarnak!
A NER-lovagok mindent akarnak és mindent vinni akarnak, ezért van szükség aláírásgyűjtésre és népszavazásra a szabadstandok megőrzéséért – mondta Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Balatonlellén szombaton.

„Ha most nem lépünk, akkor még a meglévő szabadstrandokat is be fogják szántani. (…) Azért állunk itt, hogy ezek megmaradjanak” – mondta Kunhalmi, az MSZP Országos Választmányának elnöke.

Az MSZP hónapok óta gyűjti az aláírásokat és népszavazást kezdeményezett, hogy a NER-oligarchák ne építhessék be nyakló nélkül a partszakaszokat, ne tessék tönkre a magyar tavak környezetét, és ne lehessen építési engedélyeket „csak úgy kiadni”.

A Velencei-tónál, a Fertő tónál, a Balatonnál ugyanaz a „tipikus probléma”: „a Fidesz mindenhol ott van, mindenhol támad”. A független és a fideszes polgármesterek „sorra mondanak le”, vagy emelik fel a szavukat az önkormányzatoktól való kormányzati forráselvonás ellen, hiszen ha elvonják a forrásaikat, ők kényszerülnek megszorításokra – mondta Kunhalmi.

Példaként Fonyódot említette, ahol két szabadstrandot is fizetőssé akart tenni a Fidesz-KDNP-s önkormányzat néhány hónapja, ahol „a lakosoknak kellett kemény aláírásgyűjtésbe fogni ahhoz, hogy ez ne történjen meg”.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke elnöke azt mondta: az ember „dob egy laza hátast” attól, mennyit is ér a nehezen összekuporgatott pénze a Balatonon, ahová a miniszterelnök szerint az Adria helyett jönnie kéne: egy háromgyerekes család két szülővel 6 éjszakát közel 300 ezer forintért tud itt eltölteni.

Csak lángosra egy nap 5 ezer forintot fog itt hagyni a szabadstrandon Balatonlellén, ahol még olcsónak számít lángos, de egy hajókirándulás már 10 ezer forintnál is többe kerül.

A parton pedig azt látni, hogy egyre inkább építkeznek, „egyre jobban lopják a Balatont a NER oligarchái. (…) Ellopják a Balatont, ami közös kincsünk”.

Ezért kéri az MSZP az emberek támogató aláírását petíciójához, s ha a Nemzeti Választási Iroda átengedi népszavazási kezdeményezésüket, ahhoz az aláírásokat.

„Segítsenek nekünk, segítsünk egymásnak, hogy a szabad partok megmaradjanak. (…) Támogassanak bennünket, együtt sikerülni fog!” – mondta Kunhalmi.