A nők elleni erőszak megállítására szólít fel az Európai Szocialisták Pártjának Nőszervezete

A nők elleni erőszak megállítására szólít fel az Európai Szocialisták Pártjának Nőszervezete
A nők elleni erőszak megállításának nemzetközi napján az ESZP Európa-szerte egységet mutatva lép fel a nőket érintő bármifajta agresszió ellen. Sokkoló adat, de minden nap hét nő hal meg családon belüli erőszak miatt. A megoldás érdekében tehát mindannyiunknak sokat kell még tenni. Nők és férfiak, pártcsaládunk tagjai, aktivisták és szimpatizánsok egész sora támogatott ma bennünket mozgalmunk szimbólumának, a fehér sálnak a viselésével.

A különböző progresszív erők nőszervezeteit magában foglaló ESZP Nőszervezete három átfogó követelést fogalmazott meg a nők elleni erőszak megállításáért:


Ki kell hirdetni a nők elleni erőszak felszámolásának évét!


Az EU lépjen föl szigorúbban a nők elleni erőszak megelőzéséért, és haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!


A nemzetközi jog védje hatékonyabban a nőket az erőszak ellen, valamint az EU fogadjon el egy keretirányelvet a nők elleni erőszak felszámolásáért!


Meg kell állítanunk a nők elleni erőszakot. Maga a tény, hogy a nők 99%-a tapasztalta már az utcai zaklatás valamilyen formáját, rávilágít, hogy rengeteg még a dolgunk. Hiába mondja az Európai Bizottság, hogy elítélik az erőszakot, most szavak helyett eljött a cselekvés ideje!
 
Gurmai Zita,
az ESZP és az MSZP Nőszervezetének elnöke

Kapcsolódó párttagok