2012. március 14. 09:43

A nők hozzájárulása az igazságossághoz és a növekedéshez

Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő – a L’Oréállal együttműködve – március 12-én az EP strasbourgi épületében rendezett munkavacsorát, amelynek fő célja a nemek közötti esélyegyenlőség ügyének megvitatása volt. A hozzászólók elsősorban a nők igazságossághoz és növekedéshez való hozzájárulására koncentráltak, és osztották meg tapasztalataikat, ötleteiket, valamint a legjobb gyakorlatokat egymással.


Hozzászólásában Gurmai Zita az esélyegyenlőségi figyelemfelhívó kampányok fontosságát hangsúlyozta, mondván, a „diszkrimináció léte, valamint az esélyegyenlőség hiánya nemcsak elfogadhatatlanul igazságtalan, de óriási pazarláshoz vezet a tehetséget és a teljesítményt illetően”. Az EP-képviselő hangsúlyozta: a nők részvételének növelése egyúttal komoly politikai, társadalmi és kulturális lehetőségeket rejt magában, továbbá jelentős szerepet vállalhatnak a vállalatok teljesítményének növelésében és a növekedés serkentésében.


A L’Oréal képviselői mellett, az eseményen felszólalt Dagmar Schumacher, az ENSZ Nőszervezete brüsszeli képviseletének igazgatója is.