A Nőtagozat romániai vendégeket fogadott a hétvégén

A Bihor megyei Szociáldemokrata Nők Klubja tagjait és a nagyváradi Szociáldemokrata Párt helyi szervezetének vezetését látta vendégül hétvégén a Magyar Szocialista Párt Szabolcs megyei nőtagozata és a párt megyei szervezete.


A program Debelka Lilla és Veres Jánosné együttműködésével a júliusban megrendezett nagyváradi találkozó folytatásaként került megszervezésre.

Az esemény vendége volt Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő, Lia Pop a Bihor megyei nőtagozat elnöke, valamint a Bihor megyei PSD elnöke, Ioan Mang és Veres János, az MSZP Szabolcs megyei elnöke. A megbeszéléseken a kölcsönös tájékoztatás mellett a szoros együttműködést szorgalmazták a felek. A szervezetek vezetői közös célokról, és tervekről is egyeztettek.


A hétvégi rendezvény házigazdái és közreműködői voltak a Nőtagozat megyei vezetői Veres Jánosné, Aranyosi Lászlóné, Belányiné Csányi Klára, Boros Vilma a Nőtagozat alelnöke, Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere valamint Révész Ferencné, Beregdaróc polgármestere és az MSZP megyei alelnöke, Halmi József.

Veres János megyei elnök nemcsak végig kísérte a delegációt a három nap során, hanem bemutatta az ország keleti megyéjét a vendégeknek.
 

A román delegáció ellátogatott Kisvárdára, Győrtelekre, megtekintették Penyigén a tájházat és a Lekváriumot, majd a túristvándi vízimalmot, a szatmárcsekei Kölcsey síremléket, a tákosi és a beregdaróci templomot. A megyei körút alkalmával jellegzetes ételeket kóstolhattak, és betekintést nyerhettek a népi szokások és hagyományok világába. A nagyváradi vendégek Nyírbátorban a látványos szüreti felvonulás részesei lehettek, és megcsodálhatták a város történelmi nevezetességeit is. A hétvégi program zárásaként a vendégek ellátogattak a máriapócsi bazilikába.