MTI/mszp.hu | Belföld | Nyírbátor időközi választás
2013. augusztus 12. 02:11

A nyírbátori választás azt mutatja, a Fidesz legyőzhető

A nyírbátori időközi önkormányzati választás azt mutatja, hogy a Fidesz legyőzhető.

Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke vasárnap este elmondta, hogy a mandátumot elnyert Baracsi Balázs János ugyan függetlenként indult, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.

A politikus szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy ha sikerül rávenni a nem pártelkötelezett választókat, hogy elmenjenek a szavazni, azokat, akik "nem kérnek a Fidesz-módszerekből és a Fidesz-uralomból", akkor a kormánypárt leváltható.

Utalt arra, hogy választókerület lakóinak több mint ötven százaléka ment el szavazni.

Veres János elmondta, a 2010-es önkormányzati választás után speciális helyzet jött létre Nyírbátorban, mivel a szocialista polgármester mellett két KDNP-s, négy fideszes, egy független, egy jobbikos és három szocialista képviselőt választottak meg.

A megyei pártelnök szerint a jellemzően 6-6-os szavazati arány miatt a képviselő-testületben a Fidesz a város szempontjából fontos döntéseket akadályozott meg, míg keresztülerőltetett néhány személyi döntést. Most a választókerület lakóinak döntő többsége úgy gondolta - folytatta - , hogy nem szabad a Fideszre bízni a város irányítását.

Tóth Árpád, Nyírbátor jegyzője vasárnap este az MTI-vel közölte, a függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg az időközi képviselő-választást a 6-os számú választókerületben. Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett - ismertette a jegyző.

Mesterházy Attila:
Nyír bátor! Csatlakozom az egyik remek Facebook bejegyzéshez, mert a mai időközi önkormányzati képviselőválasztás bebizonyította, van, ahol mernek véleményt mondani a választók. Gyorsan kopik az Orbán-szlogen, szóval NEM "csak a Fidesz" van már! A függetlenként indult jelölt MSZP támogatással nyert! A választókerület lakóinak több mint ötven százaléka ment el szavazni, tehát az emberek igenis érdekeltek a Fidesz leváltásában! Gratulálok Baracsi Balázs Jánosnak, aki egyedül jóval több szavazatot kapott, mint a Fidesz és a Jobbik együtt! És gratulálok a bátor nyírbátoriaknak

https://www.facebook.com/mesterhazy.attila