mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 31. 08:39

A nyugdíjasok és a munkanélküliek nem számíthatnak a kormány támogatására

A nyugdíjasok és a munkanélküliek nem számíthatnak a kormány támogatására
Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt kirúgások, fizetéscsökkenés, cégcsődök indultak el, a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye, az infláció pedig az egekbe szökött.

Hiába jelentette ki a miniszterelnök, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája ugyanis a számok azt mutatják, hogy rengetegen továbbra sem tudtak elhelyezkedni és közel 200 ezer embernek pedig már semmilyen bevétele sincs.

A Fidesz pedig továbbra sem hajlandó segítséget nyújtani nekik, ugyanúgy magára hagyja őket, mint azt a közel egymillió kisnyugdíjast, akinek az ellátása az átlagnyugdíj alatt van, azokat, akik már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

A kormány hátat fordít a nehéz helyzetbe került tömegeknek, miközben a hozzá közel álló vállalkozók között több százmilliárd forintot szór szét szállodafelújításra.

Az MSZP szerint a nyugdíjasoknak és az állás és jövedelem nélkül maradt embereknek azonnali segítséget kell nyújtani, ezért meg kell növelni az álláskeresési támogatás időtartamát és összegét, 9 hónapra és minimum nettó 100 ezer forintra. Továbbá tisztességes, értékálló nyugdíjemelésre van szükség, ezért el kell indítani az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, egyrészt a minimálnyugdíj radikális megemelésével, másrészt a 13. havi nyugdíj igazságos bevezetésével.
 
MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke