mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 24. 14:24

A nyugdíjasoknak nem néhány ezer forintos választási ajándék kell, hanem valódi nyugdíjemelés

A Fidesz 2011 óta folyamatosan meglopja a nyugdíjasokat azzal, hogy a nyugdíjemelést csak az inflációhoz köti és nem veszi figyelembe a bérek emelkedését. Ennek az eredménye az, hogy több mint 1,3 millió nyugdíjas 28 500 és 150 ezer forint közötti összegből kénytelen megélni.
A Fidesz folyamatosan megalázza az időseket azzal, hogy a kampányidőszakokban néhány ezer forintos „ajándékkal” szúrja ki a szemüket, miközben arra nem hajlandó, hogy úgy emeljen a nyugdíjakon, hogy azok legalább az élelmiszer- és gyógyszerárak növekedését kövessék.
 
Az Orbán-kormány a lenézés helyett végre tekintse partnernek a nyugdíjas érdekképviseleteket, és vegye figyelembe az egyeztetett javaslataikat, a felvetéseikre pedig adjon érdemi válaszokat!
 
A nyugdíjasok terhein csökkenteni kell, az MSZP ezért javasolta korábban is és most is, hogy a nyugdíjemelésnél vegyék figyelembe a fizetések növekedését is. Így lehetne ugyanis garantálni a tisztességes és igazságos nyugdíjakat, amit mindenki megérdemel egy végig dolgozott élet után.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok