mszp.hu
2016. október 06. 16:56

A nyugdíjkorrekció és nyugdíjprémium ügye politikai kérdés

A nyugdíjkorrekció és nyugdíjprémium ügye politikai kérdés
A mai nyugdíjasok nemzedéke többet adott át a következő generációnak, mint amennyit ők az előzőtől kaptak. Ez egy nemzedék igazi fokmérője.

Átadták a Szépkorúakért érdemérmeket csütörtökön, Budapesten. Az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen Villám József, a Nyugdíjas Tagozat elnökének meghívására részt vett Molnár Gyula elnök, Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető is. A kitüntetést 13, a közösségéért aktívan cselekvő szépkorú vehette át munkája elismeréseként.

A díjátadón beszédet mondott Molnár Gyula, aki úgy fogalmazott: egy szervezetnek is van személyisége, mait azok az emberek határoznak meg, akik nap, mint nap érte dolgoznak. Miattuk lehet a kisemberek, elesettek, munkából élők pártja az MSZP. Vissza kell találni a szakszervezetekhez, a nyugdíjasokhoz és nők képviseletéhez. A nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium ügyére nem fiskális, hanem politikai kérdésként tekint.

Hiller István választmányi elnök a népszavazás után kialakult belpolitikai helyzetet elemezve elmondta: a szavazás eredménye a baloldal számára lehetőség, nem győzelem. A népszavazásnak vesztese viszont van, az, aki kezdeményezte. Az MSZP-nek azonban nem szabad abból a kottából játszania, mert a fontos kérdés az, hogy aki kórházba kerül, kap-e megfelelő ellátást, a gyerekek, az unokák szereznek-e korszerű tudást az iskolában, és miért hazudik a tájékoztatásért felelős miniszter. A díjazottakról szólva hangsúlyozta: a mai nyugdíjasok nemzedéke többet adott át a következő generációnak, mint amennyit ők az előzőtől kaptak. Ez egy nemzedék igazi fokmérője.

 

A Szépkorúakért Érdemérem kitüntetettjei – 2016.

Marton Imre, Kiskunhalas
Berecz Andrásné, Ajka
Cseh Andrásné, Felsőtelkes
Orosz Sándor, Csorvás
Dr. Horváth Marcell, Szekszárd
Virág Balázsné, Budapest
Volcsányi János, Pécs
Pitner Jánosné, Szeged
Tóth József, Ebes
Tóth Tivadar, Debrecen
Lampert Mihályné, Adony
Pór József Gyula, Kaposvár
Sümegi Lajos, Dunaújváros


Kapcsolódó galéria: A Szépkorúakért Érdemérem átadása

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »