mszp.hu | Belföld | Balogh Zoltán Klik MMA
2016. január 30. 11:33

A párbeszédet nem lehet elbábozni

A párbeszédet nem lehet elbábozni
Balog Zoltán miniszter a lényegében zsarolással létrehozott Nemzeti Pedagóguskarral, a közpénzégetésben jeleskedő Magyar Művészeti Akadémiával (MMA), a közoktatásban tapasztalt káosz nagy részét előállító Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) és az MTA tagjaival szeretné eljátszani a szakmai párbeszédet. Ezen túl valamilyen nem részletezett módon bevonná a Fidesz-kormánytól néhány éve már nem túl távoli iparkamarát, és meg nem nevezett szervezeteket, érdekvédőket.
Az oktatás jelenlegi kaotikus, önfelélő helyzetében a miniszter egy dolgot tehet: vállalja a felelősséget rombolásukért, és lemond tisztségéről.
 
A közoktatás napi működési zavarait a Fidesz oktatáspolitikája okozza, miközben a világ is változik. A Fidesz jól érzékelhetően ebből semmit nem ért, továbbra is a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik.
 
Nem azért kell kerekasztal, hogy megnyugodjanak a tanárok vagy a szülők, hanem azért, hogy az állam érzékelje a változást, az iskolákban élő diákok, tanárok és szülők szemével lássa a világot és támogatni tudja az ország fejlődését.  A szakmai párbeszéd intézményeit és kultúráját az ország jövőjéért kell megteremteni. Azért, hogy az információs társadalom kihívására válaszokat fejlesszünk – egy ország, közösen.
 
Az MSZP valódi párbeszédet épít a szakmával, az érdekképviseletekkel és a szülőkkel, a Fidesz legyőzése után pedig intézményes szinten is állandó, őszinte és nyitott szakmai együttműködést teremtünk.
 
Kunhalmi Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok