mszp.hu | Belföld | Balogh Zoltán Klik MMA
2016. január 30. 11:33

A párbeszédet nem lehet elbábozni

Balog Zoltán miniszter a lényegében zsarolással létrehozott Nemzeti Pedagóguskarral, a közpénzégetésben jeleskedő Magyar Művészeti Akadémiával (MMA), a közoktatásban tapasztalt káosz nagy részét előállító Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) és az MTA tagjaival szeretné eljátszani a szakmai párbeszédet. Ezen túl valamilyen nem részletezett módon bevonná a Fidesz-kormánytól néhány éve már nem túl távoli iparkamarát, és meg nem nevezett szervezeteket, érdekvédőket.
Az oktatás jelenlegi kaotikus, önfelélő helyzetében a miniszter egy dolgot tehet: vállalja a felelősséget rombolásukért, és lemond tisztségéről.

A közoktatás napi működési zavarait a Fidesz oktatáspolitikája okozza, miközben a világ is változik. A Fidesz jól érzékelhetően ebből semmit nem ért, továbbra is a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik.

Nem azért kell kerekasztal, hogy megnyugodjanak a tanárok vagy a szülők, hanem azért, hogy az állam érzékelje a változást, az iskolákban élő diákok, tanárok és szülők szemével lássa a világot és támogatni tudja az ország fejlődését.  A szakmai párbeszéd intézményeit és kultúráját az ország jövőjéért kell megteremteni. Azért, hogy az információs társadalom kihívására válaszokat fejlesszünk – egy ország, közösen.

Az MSZP valódi párbeszédet épít a szakmával, az érdekképviseletekkel és a szülőkkel, a Fidesz legyőzése után pedig intézményes szinten is állandó, őszinte és nyitott szakmai együttműködést teremtünk.

Kunhalmi Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53