mszp.hu | bukott költségvetés
2015. június 23. 13:01

A parlament kedden a cserbenhagyás költségvetését fogadta el!

Az MSZP szerint a parlament kedden a cserbenhagyás költségvetését fogadta el, amivel a Magyarországon élők többsége rosszul fog járni. 

 

 

Az MSZP szerint a parlament kedden a cserbenhagyás költségvetését fogadta el, amivel a Magyarországon élők többsége rosszul fog járni.

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke azt mondta, a 2016-os költségvetéssel a Fidesz folytatja eddigi politikáját, amelynek lényege, hogy a legjobban kereső tíz-húsz százalék minden segítséget megkap, a maradék 80-90 százalékot pedig a sorsára hagyják.

Az MSZP-frakció ezt a tendenciát meg akarja törni, ezért olyan módosító javaslatokat adtak be, amelyek elfogadásuk esetén segíteni tudtak volna a szegényeken és meg tudták volna akadályozni, hogy a középosztály szegénysorba süllyedjen - jelentette ki. Most a legmagasabb adókulccsal sújtják a legrosszabbul keresőket is, ezért terjed a dolgozói szegénység és az átlagos keresettel rendelkezők "szép lassan csúsznak le" - értékelt.

Burány Sándor benyújtott, de el nem fogadott módosító indítványaik közül kiemelte, hogy öt, illetve tíz százalékos adókulcsokat vezetettek volna be a legrosszabbul vagy átlagosan keresők számára. Hozzátette, hogy az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátások területein is segíteni próbáltak, de a kormánypártok ezeket az indítványaikat is elvetették.