mszp.hu | nyílt levél
2018. december 17. 17:04

A pártok III. kerületi képviselőinek nyílt levele

A pártok III. kerületi képviselőinek nyílt levele
Kiss Anita Jegyző Asszonynak Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
NYÍLT LEVÉL
 
Tisztelt Kiss Anita, tisztelt Jegyző Asszony!
 
A pártok III. kerületi képviselőiként fordulunk Önhöz.
 
Tudomásunkra jutott, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért Öntől, mint Óbuda-Békásmegyer jegyzőjétől. Ön példás gyorsasággal személyesen meg is jelent a székházban. Az ott tartózkodó ellenzéki képviselőket tájékoztatta az eljárásról. Papp Dániel kérelmét is felolvasta, amelyben az szerepel, hogy a képviselők „zavarják közmédia munkabékéjét”, és zaklatják a közmédia munkatársait.
 
A képviselők tájékoztatták Önt, hogy országgyűlési képviselőként joguk van az MTVA épületében lenni, semmilyen szabálysértést nem követettek el. Azt is elmondták, hogy a biztonsági őrök erőszakot alkalmaztak velük szemben. Az MTVA biztonsági szolgálata pedig jogellenesen a rendőrséget sem engedte be, hogy tisztázhassák történt-e bűncselekmény.
 
Az ellenzéki országgyűlési képviselők közszolgálatot végeznek, amikor ellenőrizni próbálták a közpénzből finanszírozott, elméletileg közszolgálati televízió működését. Az MTVA biztonsági őrei jogellenesen akarták megzavarni a munkájukat végző képviselőket.  Mivel az országgyűlési képviselők nem magánszemélyként járnak el, így velük szemben a birtokvédelmi eljárás lefolytatása fogalmi képtelenség. 
 
A fentiek figyelembe vételével, kérjük Jegyző Asszonyt, hogy ne asszisztáljon az MTVA által eddig is elkövetett bűncselekmény-sorozathoz és tagadja meg a birtokvédelem elrendelését. 
 
Tisztelettel:
 
Kiss László
önkormányzati képviselő
MSZP
     
Szkaliczki Tünde
a III. kerületi szervezet elnöke
Momentum Mozgalom
 
Béres András
önkormányzati képviselő 
Párbeszéd
 
Burján Ferenc
önkormányzati képviselő
LMP
 
Hazai András
a III. kerületi szervezet elnöke
Demokratikus Koalíció