mszp.hu | Belföld | Távközlés és hírközlés
2023. február 15. 09:12

A pecsét még meg sem száradt a Vodafone adásvételi szerződésén, a Fidesz máris kifizetőhelynek használja

A pecsét még meg sem száradt a Vodafone adásvételi szerződésén, a Fidesz máris kifizetőhelynek használja
A mai napig nem tisztázott, hogy miért volt szüksége a kormánynak a Vodafone megvásárlására. Miért született olyan döntés egy gazdasági válságba hajló időszakban, amikor emberek milliói nyögik az eszméletlen inflációt; a recesszió küszöbén; a Pegasus lehallgatási botrány árnyékában; amikor még a költségvetést is kénytelenek voltak újraírni, ráadásul rendelettel, hogy éppen most valósítsák meg a rendszerváltás óta legnagyobb volumenű távközlési tranzakciót?

Majd most kiderült, hogy miközben még a pecsét sem száradt meg a szerződésen, a kormány máris saját kádereit ültette be a Vodafone vezetőségébe, köztük Rogán Antal kabinetfőnökét, Nagy Ádámot, akinek a nevét a Völner-ügy kapcsán ismerhette meg az ország. 

Az MSZP hiába kérte a Vodafone megvásárlásáról szóló szerződés kiadását az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-től, azt megtagadták, ezért Tóth Bertalan frakcióvezető adatigénylési pert indít. Orbán Viktort ugyanis senki sem hatalmazta fel, hogy úgy bánjon a magyar emberek által befizetett adóval, mintha az az övé lenne. A mindenkori magyar miniszterelnök feladata az, hogy a közpénzeket a köz érdekében használja fel. A Fidesz által elszórt milliárdokat a bajba került emberekre kellene költeni. 

Éppen ezért az MSZP szerint amit a távközlési vállalat üzletrészéért az eddigi hírek alapján kifizetett az állam az adófizetők pénzéből, abból futná a pedagógus-béremelésre, vagy a 2008 óta nem emelt családi pótlékot meg lehetne duplázni, de akár családonként 3,5 millió forintos vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatást is lehetne adni 100 ezer lakás számára.