MTI/mszp.hu | Belföld, Gazdaság | vízművek Pécs
2013. április 29. 16:00

A Pécsi Vízmű visszavásárlásának részleteire kíváncsi az MSZP

Az MSZP azt követeli, hogy a pécsi városvezetés hozza nyilvánosságra a helyi vízmű visszavásárlása ügyében kötött szerződések részleteit – jelentette be a párt közgyűlési frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.  

Tóth Bertalan elmondta, hogy bár Pécs hivatalos honlapján szombaton megjelentek a Pécsi Vízmű körül kialakult jogvita lezárásáról szóló megállapodások, azok bizonyos mellékleteit nem hozták nyilvánosságra. Ezért a frakcióvezető Pécs jegyzőjéhez fordult, arra kérve, intézkedjen a részletek közzétételéről.

Az ellenzéki politikus utalt arra, hogy a részvény-adásvételi szerződés egyik fontos része az a dokumentum, amely többek között a Pécsi Vízmű Zrt. összes kötelezettségét tartalmazza. Ezt az önkormányzati képviselők sem láthatták, amikor pénteken döntöttek a vízműügy lezárásáról - közölte Tóth Bertalan.

A frakcióvezető azt mondta: az információszabadságról szóló jogszabály alapján közérdekű adatra hivatkozva kikérte a szerződés részleteit az önkormányzattól, és ha nem kapják meg, akkor bírósághoz fordul az MSZP.